MLAD I FANTASTIČAN

Bayern još moćniji! Znate koga Guardiola dovodi?

11.07.2013 u 13:39

Bionic
Reading

Ako je vjerovati ponekim španjolskim medijima, najbolji igrač nedavnog Europskog prvenstva do 21 godine, Thiago Alcantara, trebao bi se ubrzo u Münchenu pridružiti bivšem treneru Pepu Guardioli

Ako je vjerovati uglednoj španjolskoj radiostanici Cadena Cope, jedan od najtraženijih igrača ovoga ljeta, mladi Thiago Alcantara, sljedećih bi se dana trebao preseliti u redove minhenskog Bayerna. U Barceloni su htjeli pod svaku cijenu zadržati ovoga mladića, posebno nakon Europskog prvenstva U21, na kojem je bio najbolji igrač, ali kako sada stvari stoje, to se čini nemoguće.

No u Barci su si sami krivi, jer se nakon prošle sezone aktivirala odštetna klauzula za Thiaga od, s obzirom na njegov talent, relativno malih 18 milijuna eura. Upravo je zahtjev za redovitim nastupima u prvom sastavu razlog njegova odlaska, a navodno mu je, kako tvrdi Cadena Cope, to obećao Pep Guardiola. Njegov je plan pomaknuti Javija Martineza na poziciju centralnog braniča, nešto što je i Bielsa znao napraviti u Bilbau kako bi se otvorilo dodatno mjesto u centru veznog reda.

'To je jedini igrač koji mi u ovom trenutku još treba. Rekao sam ljudima u klubu da ga želim i neka ga dovedu. Ne znam kako će to završiti', rekao je Španjolac.

Ranije je španjolska radijska postaja Cadena Ser javila da je Thiago dogovorio uvjete prelaska u redove europskog prvaka, premda je još u srijedu bio na korak od prelaska u Manchester United. Takav rasplet ne treba pretjerano čuditi jer je nogometašev agent Guardiolin brat Pere

Ono što bi i dalje moglo predstavljati problem zahtjev je Thiaga i njegovog oca da se i u sljedeći ugovor uvrsti odštetna klauzula, a to je nešto na što Manchester United nije želio pristati. Dosad to također nisu činili ni u Bayernu.

Thiago je na Euru za mlade pokazao svoje vještine