frka i panika

Bayern je Schalkeu preoteo kapetana, a u Münchenu je odmah došlo do pobune u svlačionici

04.01.2020 u 15:10

Bionic
Reading

Iz minhenskog Bayerna objavili su kako su za ljeto dogovorili dolazak golmana Schalkea Alexandera Nübela (23). 'Rudari' su tako ostali bez kapetana koji odlazi bez odštete jer je odbio produžiti ugovor koji mu ističe u lipnju

Alexander Nübel (23) bivši je golman njemačke mlade reprezentacije, a u prosincu je odbio potpisati novi ugovor sa Schalkeom, te je s Bayernom dogovorio petogodišnju suradnju.

Nübel bi na golu Bayerna trebao naslijediti 10 godina starijeg Manuela Neuera koji je u München stigao također iz Schalkea 2011. godine.

U klubu iz Gelsenkirchena su odmah reagirali te su svog golmana kaznili oduzimanjem kapetanske trake.

'Dogovorili smo se da Alex preda kapitensku traku. U obzir smo uzeli 'za' i 'protiv' argumente i odlučili smo da će za ekipu biti bolje da on više ne bude kapetan', rekao je trener 'rudara' David Wagner.

U isto je vrijeme i u redovima Bayerna došlo do pobune jer je ovo veliki udarac za prvog golmana Bavaraca Manuel Neuera (33). On je već u reprezentaciji izgubio status nedodirljivog zbog Ter Stegena, a sada mu i u klubu prijeti veliki njemački talent.

  • +5
Bundesliga, Bayern - Wolfsburg Izvor: EPA / Autor: PHILIPP GUELLAND

Sport Bild piše kako je u svlačionici Bayerna zavladalo loše stanje jer ovu vijest Neuer nije dočekao s oduševljenjem. Iskusni Nijemac ne želi se odreći minutaže u korist svog nasljednika, a u sto je vrijeme drugi golman Bayerna Sven Ulreich (31) već najavio dolazak iz kluba jer ne želi biti treći golman.