BUNDESLIGA

Bayern gazi sedmicama, prvaci pali od Herthe

10.09.2011 u 18:30

Bionic
Reading

Minhesnki Bayern, bez naših Pranjića i Olića u momčadi doslovce je pregazio Freiburg sa 7:0, a iznenađenje kola priredila je berlinska Hertha pobijedivši prvake Borussiju usred Dortmunda s 2:1

Kakvo je to sunčano popodne bilo u Münchenu! Naletio je slabašni Freiburg "na volej" moćnom Bayernu. Završilo je 7:0 za Bayern, a lopta je mogla i više puta završiti u mreži gostiju! Četiri pogotka postigao je Mario Gomez, dva puta se u strijelce upisao Franck Ribery, jednom Petersen, a naglasimo i da je francuski reprezentativac dva puta asistirao Gomezu! A Gomez je mogao zabiti kako je god htio, bio je to njegov dan.

Kako mu je išlo najbolje ilustrira peti Bayernov, a njegov treći pogodak: Ribery je ubacio loptu u 16-erac, do nje je prvi stigao branič Freiburga Barth. Pokušao je izbiti loptu, ali je pogodio Gomeza, od kojeg se ta lopta, s 12 metara, odbila u gol, preko šokiranog vratara Baumanna! Ozlijeđeni Olić i Pranjić nisu kandidirali za nastup.

Igrači prvaka Borussije progutali su još jednu gorku pilulu, pognutih glava napustili su travnjak svoga stadiona. Berlinska je Hertha slavila pobjedu 2:1, Borussia je jalovo napadala, a Hertha je ubojitim kontrama prijetila i zabijala, gosti su još uzdrmali i gredu.

Naš reprezentativac Ivan Perišić igrao je za dortmundsku momčad od 58. minute. Hoffenheim je u gostima demolirao momčad Mainza, po istom receptu - čvrsta sredina i obrana, brzi protunapadi - po kojem je i Hertha došla do pobjede u Dortmundu. Bilo je čak 4:0 za raspoložene goste, Babel je bio dvostruki strijelac. Stuttgart se kod kuće lako obračunao s Hannoverom, a Mönchengladbach je minimalnom pobjedom (1:0) protiv Kaiserslauterna zasjeo na drugu poziciju, koju dijeli s Bayerom.

Rezultati 5. kola:
Augsburg - Bayer 1:4
Borussia (D) - Hertha 1:2
Bayern - Freiburg 7:0
Stuttgart - Hannover 3:0
Borussia (M) - Kaiserslautern 1:0
Mainz - Hoffenheim 0:4

Redoslijed: Bayern 12 bodova, Borussia (M) i Bayer (L) 10, Hoffenheim, Schalke (-1) i Werder (-1) 9 itd.