SLAVLJE U ŠVICARSKOJ

Basel kaznio slabi Bayern, Olić igrao par minuta

22.02.2012 u 22:36

Bionic
Reading

Nogometaši švicarskog Basela nastavljaju s odličnim igrama u Ligi prvaka. Nakon što su već izbacili Manchester United u prvoj su utakmici osmine finala na svom stadionu svladali Bayern golom Stockera u 86. minuti

Nogometaši Basela produbili su krizu Bayerna koja traje već tjednima. Na svome su St. Jakob Parku svladali najtrofejniji njemački klub s 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Marseille je istim rezultatom na Velodromeu pobijedio Inter.

Jedini pogodak u Švicarskoj u samoj je završnici, točnije u 86. minuti, postigao Valentin Stocker. Jacques Zoua je povukao loptu paralelno s linijom šesnaesterca i na lijevoj strani kaznenog prostora pronašao nečuvanog Stockera koji je ušao u igru 20 minuta ranije. 22-godišnji veznjak iskoristio je priliku i donio Baselu novi veliki 'skalp' ove sezone nakon što je ranije, podsjetimo, nokautirao Manchester United i poslao ga u Europsku ligu.

Bayern je tijekom utakmice imao veći posjed lopte i više udaraca prema vratima, ali najbolje je prilike ipak imao Basel koji je u prvom poluvremenu dvaput pogodio okvir gola. Najprije je Aleksandar Dragović u 16. minuti glavom poslao loptu u stativu, a samo tri minute kasnije je Alexander Frei 'pronašao' gredu. Za goste je najbolje prilike imao Franck Ribery u trećoj i 11. minuti, ali je njegove udarce zaustavio domaći vratar Yann Sommer, najbolji igrač utakmice.

Bayern je na koncu uputio više od 20 udaraca u smjeru domaćih vrata i ipak izgubio, što se ove sezone u Ligi prvaka dogodilo samo četirima momčadima. Hrvatski nogometaši u redovima Bavaraca ponovno su bili u drugom planu, Ivica Olić je ušao tek u 89. minuti, dok Danijel Pranjić nije ni dobio priliku.

Liga prvaka, Završnica
Basel 1 0 Bayern Munchen
Strijelci
1:0 V. Stocker (86')
Sastavi
Y. Sommer
A. Dragovic
D. Angel Abraham
H. Park
M. Steinhöfer
G. Xhaka
B. Huggel
F. Frei (66' V. Stocker)
X. Shaqiri (83' J. Zoua Dougari)
M. Streller
A. Frei (90' Cabral)
M. Neuer
H. Badstuder
J. Boateng
P. Lahm
Rafinha
D. Alaba
A. Tymoschuk
F. Ribery (71' T. Müller)
A. Robben
M. Gomez
T. Kroos (89' I. Olić)
Žuti kartoni
D. Angel Abraham 64'
T. Müller 72'
Rafinha 83'