PORAZ NA STARTU

Basel: Karloviću i 28 asova premalo

02.11.2009 u 15:31

Bionic
Reading

Na gotovo privatnom turniru Rogera Federera u Baselu, program glavnog turnira otvorili su Ivo Karlović i Francuz Serra. Hrvat je vrlo dobro servirao, ali set nije dobio

Serra, 71. igrač svijeta, mirno je gutao nedodirljive 'divove' servise, dočekao svoju priliku i nakon 77 minuta proslavio prvu pobjedu u trećem dvoboju s Karlovićem. Konačan rezultat bio je 7:6 (5), 6:4.

Iako je Ivo tijekom prvog seta pogodio respektabilnih 73 posto prvih servisa i to ukrasio s čak 17 asova, Serra je ipak došao do tri prilike za break. Nije uspio iskoristiti nijednu i morao je pričekati do 13. igre. Tamo je pokazao potez više i nastavio biti miran.

Karlović je zadržao visok postotak početnog udarca, u drugom dodao novih 11 asova, no i posrnuo prilikom jedine break lopte s kojom se suočavao. Serra je u ranijoj fazi seta spasio dvije, a kod rezultata 4:4 slomio je najvišeg tenisača svijeta i rutinski izborio drugo kolo u kojemu čeka pobjednika iz dvoboja Stepanek – Schüttler.

Na istom turniru iz serije 500 nastupaju još dvojica hrvatskih tenisača, no njihovi mečevi prvog kola ne igraju se u ponedjeljak. Marin Čilić postavljen je za četvrtog nositelja (u donjem je dijelu ždrijeba s Đokovićem, gore 'caruje' Federer) i na startu ga čeka Philipp Petschner, a Ivan Ljubičić igra protiv druge violine domaćih Švicaraca, šestog nositelja Stanislasa Wawrinke.