DINAMU ŠANSA ZA VRH

Barišić srušio Hajduk, Šibenik opet treći

05.04.2009 u 18:15

Bionic
Reading

U najzanimljivijem dvoboju 24. kola T-Com prve HNL Osijek je u sjajnom dekoru Gradskog vrta svladao Hajduk i čelnu poziciju Splićana doveo u pitanje. Šibenik je novom pobjedom preskočio Slaven, dok je Zadar pobjedom prepustio dno ljestvice Sesvećanima. Svi dvoboji počeli su minutom šutnje zbog obljetnice smrti Hrvoja Ćustića

OSIJEK – HAJDUK 1:0
Strijelac: Barišić (76)

Hajduk je furiozno ušao u susret pred oko 15.000 gledatelja u Gradskom vrtu i u uvodnih 10-ak minuta zaprijetio preko Kalinića kojega je Skender nadmudrio u situaciji 1:1, te Bušića koji je iskosa pucao glavom. Hajduk je pokazao više, no Osijek je uzvratio u 38. minuti kada je Miličević od poda skoro pogodio suprotne rašlje. Skoro, jer je Subašić sjajno reagirao i sačuvao mrežu.

U drugom poluvremenu Osijek je pohvatao konce igre, a bilo je vidljivo da strateg domaćih Steinbrückner traži sva tri boda. Kada je izvadio Karla Primorca iz igre zamijenio ga je još jednim napadačem i ostao u krajnje ofenzivnom sastavu. Takva taktika isplatila mu se u završnici dvoboja, kada je nakon prekida lopta došla do Barišića koji je iz blizine glavom pogodio za 1:0.

VARTEKS – ZAGREB 1:2

Strijelac: Mujanović (35) / Krstanović (6), Parlov (60)

Dvoboj ovih protivnika tradicionalno donosi puno pogodaka, niti u ovom slučaju mreže nisu duge mirovale. Vugrinec je s ruba kaznenog prostora digao loptu za visokog Krstanovića koji je kratko dodavanje glavom pretvorio u vodstvo 'pjesnika'. Osma minuta donijela je jasnu poruku varaždinskih navijača prije utorka i skupštine kluba na kojoj će se odlučivati o imenu kluba. Pisalo je: 'Samo Varteks'. Navijači i gledatelji rekli su svoje. Varteks se vratio nakon pogotka Mujanovića, no Ivan Parlov sa 15 metara preciznim šutom donio je bodove Zagrebu.

SESVETE – ŠIBENIK 0:1
Strijelac: Gović (6)

Iako su Šibenčani doputovali bez svog najefikasnijeg pojedinca Ermina Zeca, mreža Sesvećana u Kranjčevićevoj ulici nije dugo izdržala netaknuta. U šestoj minuti Gović je nakon 'minute odmora' u obrani domaćih neometan primio loptu i zabio jedini gol na susretu. Desetak minuta kasnije Elez je imao sjajnu priliku za 0:2, no njegov udarac iz blizine završio je iznad grede. I domaćini su zaprijetili prije odmora, no gostujući vratar Blažević sjajno je reagirao i sačuvao vodstvo Dalmatinaca. Šibenčani su opravdali renome čvrstog sastava, u nastavku sačuvali svoju mrežu i vratili se na treće mjesto na ljestvici.

ZADAR – RIJEKA 3:1
Strijelac: Ljubičić (13), Terkeš (28), Ljubičić (32) / Ah. Sharbini (34)

Iako je Rijeka ambicioznije ušla u dvoboj, poveli su domaćini. Marin Ljubičić povukao je loptu, gosti ga nisu ozbiljno shvatili i bivši Hajdukov igrač potegnuo je s više od 20 metara, ostavivši Radmana nemoćnim. Taj pogodak ohrabrio je goste, koji su počeli stezati mrežu oko Radmana i 15 minuta kasnije došli blizu vrijednim bodovima. Šaranović je pucao s 20 metara, a odbijenoj lopti najbliže je bio Terkeš koji je rutinski postigao svoj sedmi gol u sezoni. Popodnevu obilježenom tugom zbog pokojnog Hrvoja Ćustića neizvjesnost je vratio Ahmad Sharbini pogotkom glavom.

Zadrani nisu dozvolili povratak Rijeke u igru, najbolju priliku za smanjenje rezultata traljavim je udarcem iz blizine promašio Anas Sharbini. Zadar je nakon očajnog starta prvenstva vrlo solidnim igrama prvi put u sezoni pobjegao s dna ljestvice.

INTER – SLAVEN B. 1:0

Strijelac: Grgurović (86)

S obzirom na Interove probleme u napadu i rezultate Belupa u gostima, nesadržajno prvo poluvrijeme u Zaprešiću nikoga nije šokiralo. Belupo je imao nešto bolje prilike, no mladi vratar Delač pokazao se kao odlično rješenje trenera Perkovića. Inter je većim dijelom susreta bio u drugom planu, no pet minuta prije kraja pogodili su gredu, a u nastavku akcije nakon prekršaja Posavca dosuđen im je kazneni udarac. Rodić je obranio udarac Grguroviću, no lopta se vratila veznjaku Intera, koji iz blizine ne promašuje. Slaven ima zaista slab skor na gostovanjima, ostali su na samo jednoj pobjedi ove sezone.