PODRŠKA KRUNI I ZDRAVKU

Barić najbolji trener u Austriji poslije 1945.

21.08.2011 u 11:44

Bionic
Reading

Bivši Dinamov trener i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, te stručnjak koji je mnogo toga napravio s austrijskim klubovima, Otto Barić dobio je veliko priznanje

Otto Barić prije tri dana doznao je sjajnu vijest iz Austrije.

'Javili su mi da sam, na prijedlog Rapida, proglašen za najboljega trenera u Austriji poslije Drugoga svjetskog rata. Mnogo mi znači takvo priznanje, jer ipak sam s tri kluba osvojio osam naslova prvaka: po dva s Wacker Innsbruckom i tadašnjim Casio Salzburgom (na fotografiji je predsjednikom Quehenbergerom, nap. a.) te čak četiri s Rapidom', kazao je Barić, jedini hrvatski nogometni trener koji je igrao u dva finala europskih kupova. To nije uspio čak ni Tomislav Ivić.

Otto je s Rapidom 1986. godine poražen u finalu Kupa pobjednika kupova od Evertona, a s Casino Salzburgom 1994. godine izgubio je od milanskog Intera u finalu Kupa Uefe.

Sa Salzburgom je u jesen 1994. godine igrao u Ligi prvaka.

Zadovoljni ste kako se Jurčić formira kao trener? – pitamo iskusnoga Otta Barića.

'Jurčić je dobar, temeljit, sto posto je 'unutra'. I s ovom momčadi ima izgleda nekoga i pobijediti u Ligi prvaka. Ma on je u stanju čak i otkinuti bod nekome od velikih momčadi', kaže Barić.

Podržao je Mamića kada je i prvi put dao povjerenje mladome stručnjaku.

'Rekao sam mu: 'Stani iza Krune i kad mu ne ide, čuvaj mu leđa!'. To je najvažnije, a usto mora imati mir. Ali, opet, kako će sada imati mir.