NOVAC JE NOVAC

Barcini članovi podržali ugovor s Qatar Foundationom

25.09.2011 u 10:54

Bionic
Reading

Barcelonini članovi podržali su na godišnjoj skupštini kluba ugovor s Qatar Foundationom, što znači da će europski nogometni prvak u idućih pet i pol godina dobiti još 165 milijuna eura

Podsjetimo, Barcelonini nogometaši od ove sezone, prvi put u svojoj povijesti, na dresu nose ime sponzora. Qatar Foundation se za to 'zadovoljstvo' obvezao tijekom šest godina platiti 180 milijuna eura, od čega je prvih 15 miljuna već sjelo na račun Katalonaca.

No, posljednjih se tjedana unutar kluba pojavilo nezadovoljstvo ugovorom. Dio članova je smatrao da je iznos koji plaćaju Katarani premalen, a i nekoliko je tisuća navijača potpisalo peticiju za uklanjanje sponzorskog natpisa s dresa omiljenog im kluba.

Unatoč tome, najave španjolskih medija da bi na godišnjoj skupštini u subotu navečer moglo doći do raskida ugovora, pokazale su se potpuno promašenima. Naime, čak 697 članova je podržalo ugovor, 76 ih je bilo protiv, a 36 suzdržanih.

Predsjednik Barcelone Sandro Rosell danima je pričao kako bi raskid ugovora značajno osiromašio klub i kako bi u tom slučaju došlo do otpuštanja. I na samoj skupštini je ponovio:

'Volio bih da su stvari drugačije i da Barcelonina majica može ostati prazna. Ali, ne može biti tako jer bi nas na taj način suparnici preskočili.'

Na sjednici su se čuli i glasovi kako Katar ne poštuje ljudska prava i zbog toga ne smije biti sponzor Barcelone, ali na to je odgovorio dopredsjednik kluba Javier Faus.

'Istina je da Katar ne postupa dobro s imigrantima, ali nije puno drugačije ni ovdje. Katar je svjestan problema i radi na tome', rekao je Faus.

Na skupštini je iznesen i podatak da je Barcelona u posljednih godinu dana ubilježila gubitak od 9.3 milijuna eura, što je manje od očekivanih 24.1 milijuna. Za predstojećih godinu dana očekuje se dobitak od 20.1 milijuna.