veliki prijatelji i kumovi

Barcelona sprema bombastičan transfer, ali ovaj veliki posao ovisi o tome što će na kraju sezone odlučiti Leo Messi...

06.05.2021 u 16:53

Bionic
Reading

Nije tajna da je Sergio Aguero (32) već duži niz godina velika želja Barcelone. Sjajni argentinski napadač na kraju sezone kao slobodan igrač napušta redove Manchester Cityja te su na Nou Campu već krenuli u akciju. No, u cijeloj priči za Barcelonu postoji nekoliko velikih problema

Sergio Aguero (32) na kraju sezone, nakon punih deset godina, napušta redove Manchester Cityja. Argentinac zbog čestih ozljeda više nije u planovima trenera Pepa Guardiole, odlazi kao slobodan igrač te je već započeo pregovore sa zainteresiranim klubovima.

Navodno je Aguero još početkom godine pregovarao s Juventusom, ali imao je nevjerojatne zahtjeve. Barem što se plaće tiče. Naime, tražio je ugovor na najmanje tri godine te plaću od 12 milijuna eura. Na godinu! Jasno je da su ga u Torinu odbili i više uopće ne razmišljaju o njemu.

U međuvremenu se ponovno aktivirala priča oko mogućeg Aguerovog dolaska u Barcelonu, posebice nakon što je na Nou Campu izabran novi predsjednik. Barca je u teškom financijskom stanju, jednostavno nema dovoljno novca za zvučna i skupa pojačanja pa predsjednik Joan Laporta sa suradnicima čini sve kako bi u ljetnom prijelaznom roku doveo slobodne igrače koji će popuniti potrebe Barce u sljedeće dvije ili tri sezone.

Tako se gotovo na samom vrhu prioriteta ponovno našao Sergio Aguero. No, njegov dolazak na Nou Camp ovisi samo o jednom čovjeku. Da, opet je Leo Messi taj koji će odlučiti.

Naime, svi čekaju da se Messi napokon odluči, ostaje li u Barci ili kao slobodan igrač odlazi. A ako ostane, sigurno je kako će mu se u redovima Barcelone pridružiti njegov veliki prijatelj i kum Sergio Aguero! Oni bolje informirani tvrde kako je Aguero na Messijev nagovor odlučio - ako potpiše za Barcu - doslovno igrati za 'minimalac' od dva milijuna eura na godinu. Jer više od toga mu Barca u ovom trenutku niti ne može ponuditi, a on je sam dovoljno zaradio i ne mora više trčati za novcem.

Podsjetimo, u ljeto 2011. godine Manchester City je Atletico Madridu za Sergia Aguera platio čak 45 milijuna eura. Tada je to bio jedan od najvećih transfera svih vremena, a Aguero se na Etihadu zadržao cijelo desetljeće i postao klupska ikona. Odigrao je čak 387 utakmica u svim natjecanjima i zabio 258 golova, najbolji je strijelac 'građana' svih vremena, osvojio je četiri naslova prvaka, ali niti jedan europski trofej. Taj 'promašaj' sada ima priliku ispraviti jer City je osigurao plasman u finale Lige prvaka, a gotovo sigurno će uzeti i titulu prvaka Engleske.

Aguero ima fantastičan nogometni životopis, a bivša žena mu je Giannina Maradona, kćer Diega Armanda Maradone, Leo Messi mu je najbolji prijatelj i kum, pa bi se obojici ispunila velika želja da zaigraju u istom klubu. Pa bilo to i pred sam završetak bogatih i uspješnih karijera. Sad se samo čeka što će odlučiti Leo Messi...