SVE BLIŽE EL CLASICO

Barcelona se lako obračunala s Osasunom

05.01.2012 u 08:47

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone na uvjerljiv su način apsolvirali prvu službenu utakmicu nakon kratke božićne stanke. U prvom susretu osmine finala Kupa kralja na Camp Nou su sa lakih i uvjerljivih 4:0 savladali Osasunu

Za razliku od Real Madrida dan ranije koji je 0:2 zaostatak protiv Malage morao preokretati u drugom poluvremenu do 3:2 pobjede, Barcelona je već od ranog početka pokazala suparniku kako stvari stoje i tko je bolja momčad.

Dva je puta u razmaku od samo šest minuta prvog dijela strijelac bio Cesc Fabregas, dok je druga dva gola za Katalonce zabio Lionel Messi u drugom dijelu i tako dokazao da je gripa iza njega.

Najbolji nogometaš današnjice zatresao je prvi put mrežu u 73. minuti, samo 14 minuta nakon što je ušao u igru kao zamjena za Pedra, dok je drugi gol zabio u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Barcelona je tako jednom nogom kročila u četvrtfinale, pa uzvrat za tjedan dana dočekuje posve mirna. Podsjećamo, pobjednik ovog susreta u četvrtfinalu ide na boljeg iz dvoboja Real Madrid – Malaga.

U drugom odigranom susretu dana Real Sociedad je na domaćem travnjaku slavio protiv Mallorce 2-0 golovima Mikela Aranburua i Imanola Agirretxe.

Barcelona vs. Osasuna 4:0

Kup kralja, osmina finala, prve utakmice:
Real Sociedad – Mallorca 2:0 (Aranburu 17, Agirretxe 55)
Barcelona – Osasuna 4:0 (Fabregas 14, 19, Messi 73, 90+1)