AL SADD BEZ ŠANSE

Barcelona s lakoćom do finala sa Santosom

15.12.2011 u 13:21

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone su se plasirali u finale Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su svladali katarski Al Sadd 4:0 (2:0)

Europski kontinent lovit će u nedjelju petu uzastopnu titulu na ovom natjecanju. Barcelona je predvođena Messijem i Inestom s lakoćom prošla svoju prvu prepreku te je stigla do finalnog ogleda protiv brazilskog Santosa.

Od prve minute europski i španjolski prvak je sakrio loptu protivniku i bilo je pitanje vremena kada će obrana Al Sadda kapitulirati. U prvom poluvremenu to se dogodilo dva puta, a strijelac oba pogotka bio je Adriano (25, 43).

Ni u nastavku Barcelona nije popuštala. Azijci su bili nemoćni, a epilog dominacije europskog predstavnika je i treći gol iza leđa zaposlenog Mohameda u 64. minuti kada je bio precizan Keita. Priču je zaključio Maxwell koji je u 81. zabio za konačnih 4:0.

Da je Barcelona za Al Sadd svijet za sebe, govore i statistički podaci na kraju utakmice. Katalonci su imali 19 udaraca na gol, od toga 11 u okvir, a Al Sadd tek dva, ali niti jedan u okvir. Posjed lopte je bio 72:28 u korist europskog prvaka.

Barcelona može biti zadovoljna što se u polufinalu nije previše potrošila, a Pepe Guardiola nije imao potrebe ni da u igru uvodi Xavija, Danija Alvesa te Fabregasa. Jedino što je pokvarilo raspoloženje u redovima pobjednika je ozljeda Davida Ville kojeg je morao u 40. minuti zamijeniti Sanchez. Napadač je slomio nogu i neće ga biti šest mjeseci pa je tako izgubljen i za EURO.

Tako su organizatori i svijet dobili priželjkivano finale. S jedne strane europski prvak s čudesnim Messijem, a s druge južnoamerički prvak koji će predvoditi fenomenalni Neymar.

Adrianov pogodak bio je poklon Al Saddove obrane