PRVI TROFEJ SEZONE

Barcelona preokretom do Kupa kralja

14.05.2009 u 09:16

Bionic
Reading

U finalnom susretu španjolskog nogometnog Kupa Kralja Barcelona je u Valenciji na stadionu Mestalla pobijedila Athletic Bilbao s 4:1

Barcelona je stigla do prvog trofeja sezone. Katalonci su po 25. put osvojili Kup kralja nakon što su u finalnom dvoboju svladali Athletic Bilbao.

Athletic je poveo u 9. minuti pogotkom Toquera, a Barca je izjednačila u 31. minuti golom Yaya Tourea. U nastavku utakmice Barca je ubacila u višu brzinu i vrlo brzo posve preokrenula utakmicu. Prvo je Lionel Messi u 55. minuti doveo Katalonce u vodstvo, a samo tri minute kasnije Bojan Krkić je postigao i treći pogodak za momčad s Nou Campa. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Xavi četvrtim pogotkom u 64. minuti.

Za Barcelonu je to rekordni 25. naslov pobjednika Kupa, a Katalonci ove sezone imaju priliku osvojiti još dva trofeja, prvenstvo i Ligu prvaka. U Primeri tri kola prije kraja prvenstva imaju osam bodova više od Real Madrida, dok ih 27. svibnja u Rimu očekuje finale Lige prvaka protiv Manchester Uniteda.