Katalonci kreću u Šoping

Barcelona nakon velike pobjede nad Interom bacila oko na trojicu igrača koji bi trebali osigurati mirnu budućnost

04.10.2019 u 08:40

Bionic
Reading

Barcelona želi iz Intera dovesti Lautara Martineza, Stefana Sensija i Milana Škriniara

Barcelona je u 2. kolu Lige prvaka pobijedila milanski Inter s 2-1. Gosti su poveli već u 2. minuti preko Lautara Martineza, a onda je sva tri boda domaćem sastavu donio Luis Suarez golovima u 58. i 84. minuti. Osim što su upisali vrijedna tri boda, Katalonci su ogled u Ligi prvaka iskoristili i kako bi pogledali neka od potencijalnih pojačanja, a Calciomercato piše kako su im se svidjela trojica igrača Intera.

Prvi na listi je Milan Škriniar. 24-godišnji branič u Inter je stigao na ljeto 2017. godine iz Sampdorije za 34 milijuna eura i ubrzo postao jedna od glavnih karika svojeg novog kluba. Slovak je i jedan od najboljih braniča na svijetu pa ni ne čudi interes velikana.

  • +7
Barcelona - Inter Milano, 2. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: ALEJANDRO GARCIA

Skauti Barcelone još su se jednom uvjerili i u kvalitete Stefana Sensija i Lautara Martineza koji su bili konstantne prijetnje u utakmici na Camp Nou, a Martinez se upisao i u strijelce. 22-godišnji napadač je stigao iz argentinskog Racinga za 23 milijuna eura prošle godine, a ove je sezone odigrao je osam utakmica i zabio dva gola, te upisao jednu asistenciju i u njega Antonio Conte polaže velike nade.

Sensi je pak cijelu karijeru proveo u Serie A. Počeo je u Ceseni, a igrao je i za San Marino i Sassuolo prije nego se priključio Interu u kojem je na posudbi, ali koji ima pravo njegovog otkupa. 24-godišnji talijanski veznjak ove je sezone u osam utakmica upisao tri gola i četiri asistencije, a protiv Barce je bio jedan od najboljih na terenu.

Barca bi za ovaj trojac izdvojila ispod 100 milijuna eura, a dobili bi velika pojačanja. Prve korake mogli bi napraviti već ove zime.