iz seville na nou camp

Barcelona je za 50 milijuna eura kupila sjajnog stopera; još uvijek nikome nije jasno gdje su pronašli toliki novac za pojačanja

30.07.2022 u 13:38

Bionic
Reading

Francuski stoper Jules Kounde (23) napustio je Sevillu i karijeru će nastaviti u redovima Barcelone, objavio je katalonski klub.

Francuski reprezentativac Jules Kounde (23) je potpisao petogodišnji ugovor za klub s Nou Campa, a Barcelona je u ugovor ubacila otkupnu klauzulu od čak 840 milijuna eura.

Veliki interes za njegove usluge pokazao je i Chelsea, no 'bluesi' su se povukli što su iskoristili Španjolci.

'Sretan sam zbog Julesovog dolaska. Brz je i agresivan, a donijet će nam i jako dobru kontrolu lopte. ispravlja puno situacija u kontranapadu i tranziciji. Može igrati i na bočnim pozicijama', poručio je Barcin trener Xavi Hernandez.

Mladi francuski stoper karijeru je počeo u Bordeauxu, a od 2019. godine je igrao u Sevilli. Za francusku reprezentaciju je sakupio 11 nastupa.

Barcelona je Sevilli za njega platila 50 milijuna eura odštete i još uvijek nitko ne zna gdje je klub osigurao toliki novac. Podsjetimo, Barca je bila na rubu bankrota, dugovi kluba su veći od milijarde eura, no predsjednik Joan Laporta je prodajom dijela televizijskih prava uspio doći do dijela novca koji je trebao poslužiti da se saniraju dugovi. 

No, Barca je krenula u suludu kupovinu, do sada su potrošili više od 160 milijuna eura jer su uz Koundea ranije stigli Robert Lewandowski i Raphinha. Samo su za Lewu i Raphinhu platili više od 110 milijuna eura odštete... Uz to su na Nou Camp kao slobodni igrači stigli Andreas Christensen i Franck Kessie.

A Barca tu ne namjerava stati, Xavi navodno želi portugalskog veznjaka Bernarda Silvu iz Manchester Cityja. Problem je u činjenici da City za njega traži 90 milijuna eura odštete...