nevjerojatan posao

Barcelona je predstavila senzacionalno pojačanje; Leo Messi je ostanak na Nou Campu uvjetovao dolaskom ovog napadača

19.06.2021 u 21:34

Bionic
Reading

Fantastičan je posao odradio predsjednik Barcelone Joan Laporta koji je u samo dva tjedna osigurao tri vrhunska igrača koji su na Nou Camp stigli potpuno besplatno. Još ranije su potpisali Sergio Aguero i Eric Garcia, a sada je stigao i Memphis Depay iz Lyona. Važna je ovo vijest jer je Leo Messi svoj ostanak u Barceloni uvjetovao dolaskom Aguera i Depaya na Nou Camp...

Barcelona je objavila kako je Memphis Depay (27) i službeno potpisao. Kako se i najavljivalo, nizozemski reprezentativac stigao je na Nou Camp iz Lyona u besplatnom transferu.

Depay je prošle četiri i pol godine igrao za Lyon, gdje je pružao odlične partije. Odigrao je ukupno 178 utakmica za 'lavove' i zabio je 76 golova.

Ranije je u karijeri nastupao za Manchester United, gdje se nije proslavio, a slavu je stekao u dresu PSV Eindhovena koji ga je u ljeto 2015. godine Unitedu prodao za 34 milijuna eura. Iza Depaya je odlična sezona u Lyonu u kojoj je u 40 odigranih utakmica ostvario učinak od 22 gola i čak 12 asistencija.

Memphis Depay je i prošlog ljeta bio visoko na listi želja Ronalda Koemana, ali transfer je propao jer je Lyon tražio 45 milijuna eura odštete. Nizozemac je sada stigao besplatno, a ujedno je bio i posljednja želja Lea Messija koji je insistirao na određenim pojačanjima, a svoj ostanak na Nou Campu uvjetovao je baš dolaskom svog prijatelja i kuma Sergija Aguera i Depaya!

Predsjednik Joan Laporta ispunio mu je sve želje i sada se samo čeka da Messi službeno potvrdi svoj ostanak u redovima Barcelone.

Do sada je Barcelona osim Depaya potpisala Sergija Aguera, Erica Garciju i Emersona. Prva dvojica su stigla iz Manchester Cityja, a Brazilac je za devet milijuna eura odštete kupljen od Betisa.