nisu odustali, ali...

Barcelona je krenula po 'vatrenog', ali pojavio se veliki problem; evo zašto već ove sezone nije zaigrao na Nou Campu

21.09.2022 u 13:23

Bionic
Reading

Lovro Majer (24) je u ljeto 2021. godine za 12 milijuna eura iz Dinama otišao u francuski Rennes. Od tada je odigrao 44 utakmice te upisao sedam golova i jedanaest asistencija u svim natjecanjima, a ovog se ljeta našao na meti španjolskog velikana

Francuski mediji tvrde kako je malo nedostajalo da ovog ljeta Lovro Majer (24) pređe iz Rennesa u Barcelonu! Cijela se priča 'zakotrljala' nakon što je madridski Atletico pokazao interes za hrvatskog veznjaka, a potom se u borbu uključila i Barcelona.

Naime, Majer je odigrao sjajnu prošlu sezonu u dresu Rennesa pa je interes velikana potpuno logičan i očekivan. No, u Rennesu su se pripremili, čelnici kluba odlučili su kako Majer može otići, ali odšteta je 'okruglih' 60 milijuna eura!

Baš je zbog te svote prvo odustao madridski Atletico, a Barcelona je - barem tako tvrde španjolski mediji - samo 'pauzirala' pregovore. Xavi je ovog ljeta prvo morao 'popuniti' najkritičnije pozicije u momčadi, no i dalje u Lovri Majeru vidi novog Luku Modrića. I ne namjerava odustati od njegovog dovođenja na Nou Camp.

Ovog je ljeta 60 milijuna eura odštete bili previše za financijski uzdrmanu Barcelonu i to je pravi razlog za to što već ove sezone nije zaigrao na Nou Campu. No to ne znači da su Katalonci odustali. Dapače, navodno će već u zimskom prijelaznom roku krenuti u pregovore s Rennesom kako bi barem malo spustili traženu svotu.

Kako god bilo, Lovro Majer bi uskoro mogao postati najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti. Za sada rekord drži Mateo Kovačić koji je iz Real Madrida prešao u Chelsea za 45 milijuna eura. No Majer bi ga vrlo lako mogao 'preskočiti', posebice ako dobro odigra na SP-u u Kataru krajem ove godine. Onda bi i traženih 60 milijuna eura moglo biti premalo...