PRIMERA

Barca slavila bez Messija, Real i dalje prijeti

24.04.2010 u 22:35

Bionic
Reading

U španjolskoj nogometnoj ligi nastavljena je 'mrtva utrka' Barcelone i Reala. Barca je u 34. kolu na svom stadionu svalada Xerez dok je Real slavio u Zaragozi

Četiri kola prije kraja bodovna razlika između prve barcelone i drugog Reala i dalje iznosi jedan bod. Katalonci su na svom stadionu dočekali Xerez, a kako već u utorak igraju uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Intera, trener Guardiola morao je dozirati minutažu najboljim igračima. I riskirao je jer je na teren posalo momčad bez Lionela Messija, svojeg najboljeg igrača.

No, u igri Barce, barem ne protiv Xereza, taj se izostanak nije osjetio te je su Kataloni slavili sa 3:1. Pogotke su za Barcelonu dali Jeffren (14), Henry (24) i Ibrahimović (56), dok je strijelac za posljednjeplasiranu momčad lige bio Bermejo (25).

Xerez je utakmicu završio s dva igrača manje jer su isključeni Orellana i Alustiza, a da su gostiimali ozbinljih namjera na Nou Campu potvrđuje da su dobili deset žutih kartona.

Nešto kasnije, u Zaragozi je gostovao madridski Real. Real je poveo zgoditkom Raula, a činilo se da će 'kraljevski klub' lako do pobjede kada je u 52. minuti isključen domaći igrač Contini. Ipak, Zaragoza je uspjela izjednačiti preko Colunge (61), da bi trijumf Reala osigurao povratnik u momčad Kaka (82).