NA KROVU SVIJETA

Barca novim trofejem zaokružila savršenu 2009.

19.12.2009 u 19:32

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone mirne duše večeras mogu popiti dvije ili tri pobjedničke runde. Nezaustavljive trupe Pepa Guardiole trijumfom nad Estudiantesom osvojile su i šesti naslov u 2009. godini, svjetsko klupsko prvenstvo. Nakon produžetaka rezultat je glasio 2:1

Iako su poveli...

Iako su Argentinci, u čijim redovima igra Juan Sebastian Veron, u Abu Dhabyju vodili do 90. minute, Barcelona je uspjela proći cijelu godinu bez da ih je itko nadmašio u bilo kojem natjecanju. Ovaj fascinantni podatak prvenstveno mogu zahvaliti svom čovjeku za najvažnije golove u ovoj sezoni, Pedru Ledesmi.

Barcelona je karakterističnim stilom zavladala terenom, u svih 120 minuta minuta Estudiantes je uputio samo jedan udarac u okvir gola. Međutim, na prvi odmor otišlo se rezultatom 0:1. Najbolji strijelac Cope Libertadores Mauro Boselli dočekao je jedan ubačaj s lijeve strane, nadskočio dva visoka braniča (Abidala i Puyola) i glavom zakucao loptu u bliži kut.

I u nastavku je europski predstavnik pokazao više, no mreže su mirovale. Kada se činilo da će Estudiantes zaustaviti katalonsku lavinu ponovno se ukazao Pedro Rodriguez Ledesma. Mladić koji je ušao u povijest postizanjem pogodaka na svih šest natjecanja ove sezone u 89. minuti je nanjušio slobodan prostor na koji će doći lopta i lijepim udarcem glavom lobao vratara Albila.

Argentincima je presudio Barcin 'Gaučo'

Odluka je došla u 110. minuti kada je Argentincima presudio njihov sunarodnjak Lionel Messi. Najniži igrač Barcelone svoj je gol postigao glavom nakon ubačaja s desne strane. Barcelona je osvojila i šesti trofej u godini, bolje jednostavno ne može.

U dvoboju za treće mjesto južnokorejski Pohang Steelersi nakon penala su svladali meksički Atlante ukupnim rezultatom 5:4 (1:1). Zanimljivo je spomenuti da je Barcelona primila prvi gol i u polufinalu protiv Meksikanaca. I u tom su preokretu golovima sudjelovali Pedro i Messi.