SADA JE ON NA ŠTIHU

Barca hladno odbila Guardiolu i čeka Pepovu osvetu...

12.07.2013 u 15:09

Bionic
Reading

Bivši trener Barcelone Pep Guardiola odapeo je jučer otrovnu verbalnu strelicu prema predjsedniku svog donedavnog kluba Barcelone, a odgovor je stigao s bitno niže instance i sročen u podcjenjivačkih pet riječi. Ipak, Pep bi se uskoro mogao posljednji smijati

Guardiola je njemačkim novinarima otkrio kako je ostao preneražen istupima Barcinog predjednika Sandra Rosssela koji ga je, kaže, prozivao da dok je bio u New Yorku nije posjećivao svog dugogodišnjeg bivšeg suradnika. Tito Villanova, koji je Pepa naslijedio na klupi Barcelone, borio se s rakom a Rossel je spočitnuo Guardioli što ga nije posjećivao.

Trofejni trener iz Münchena je Rosselu poručio da, pod jedan, nije u pravu jer je posjećivao starog prijatelja te, pod dva, da se nema što petljati u njegovo ime u kontekstu tako osjetljive teme. Uz dodatak - ovo mu nikada neću zaboraviti.

Dan kasnije Barcelona je putem potpredsjednika sektora za odnose sa zajednicom (lijepa funkcija, ali prilično minorna) Jordija Cardonera poručila sljedeće:

'Nikada nismo Titovu bolest koristili ni za što,' prenosi goal.com službenu izjavu koju je ojavio šapnjolski Sport. Kratko i jasno, bez mogućnosti da se ova debata nastavi.

Pogledajte zašto Thiaga žele najmoćniji klubi svijeta


I sada, kad je ta priča gotova, Guardioli u rukavu ostaje veliki adut. On je trener trenutno najpoželjnijeg svjetskog kluba, a Barcelona je uprskala situaciju s ugovorom Thiaga Alcantare u kojemu je ovoga ljeta aktivirana fiksna odšteta u iznosu od nevelikih 18 milijuna eura (do sada je bila 63 milijuna) zbog male minutaže prošle sezone. Katalonci će vrlo vjerojatno ostati bez jednog od mogućih nasljednika najbolje vezne osovine (Xavi - Iniesta) u povijesti nogometa, a Pep je prvi favorit za postati mu idućim trenerom. Pregovori Thiaga i Uniteda nisu uspjeli jer je igrač ponovno tražio istu vrstu ugovorne klauzule u slučaju da će grijati klupu, na što United nije pristao, a ta ideja ne sviđa se nije Bayernu.

Ipak, Guardiola je čini se spreman sjajnog zadnjeg veznog Javija Martineza kooptirati na mjesto stopera i tako otvoriti prostor u najboljem Bayernovom sastavu za kreativnog i čvrstog Thiaga koji je nedavno proglašen najboljim igračem U21 europskog prvenstva. Ne samo zbog 'osvete' predsjedniku, ali ovaj transfer bio bi velika pobjeda Guardiole i nad Rosselom.