tucak smiruje tenzije

Barakude se potpuno raspale protiv Španjolske koja im je održala lekciju, a najbolji Hrvat Bukić kazao je nakon poraza i težeg ždrijeba veliku istinu: Uvukla se nesigurnost, ali...

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 02.08.2021 10:34
  • Objavljeno 02.08.2021 u 10:26
Bionic
Reading

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u susretu je posljednjeg, 5. kola skupine B olimpijskog turnira u Tokiju izgubila od Španjolske 8:4 (2:1, 1:0, 4:2, 1:1) te se tako u četvrtfinale plasirala kao drugoplasirana

Dvoboj Hrvatske i Španjolske odlučivao je o pobjedniku skupine B, Hrvatskoj je bila potrebna isključivo pobjeda, dok je Španjolskoj i remi osiguravao vrh, a samim time i slabijeg suparnika u četvrtfinalu.

Jedini dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Luka Bukić, a po jedan gol su dodali Marko Macan i Loren Fatović, dok je dva gola za Španjolsku postigao Alvaro Granados.

"Malo smo lošiji ušli u utakmicu, u napadu smo bili nervozni, ali je i njihov vratar odlično branio. Uvukla se nesigurnost i izgubili smo. Mađare poznamo dobro, sparirali su nam ovo ljeto, stvarno su jaka momčad, ali sad imamo dva dana da se pripremimo za njih", riječi su najboljeg strijelca Hrvatske Luke Bukića.

"Igrali smo da pobijedimo, ali smo odigrali jako loše. Ne možemo je sada baciti pod tepih s mišlju da nije bitna, ali nismo igrali dobro. Jako loša energija od samog početka, jako loš odabir opcija u napadu, a razbranili smo njihovog vratara, pogađali smo ga svugdje, u bubrege, srce, samo ne u gol. Vjerojatno smo u glavama imali već odrađenu ovu utakmicu i to je ono prvo što ću sada iskomunicirati s igračima. Olimpijske igre sada tek počinju za nas", kazao je Tucak.

Španjolska je tako osvojila prvo mjesto u skupini s pet pobjeda iz pet susreta, Hrvatska je završila kao druga sa šest bodova, koliko je skupila i treća Srbija, no Hrvatska je druga zbog pobjede u međusobnom susretu, dok je plasman u četvrtfinale iz ove skupine osigurala Crna Gora s četvrte pozicije s četiri boda.

Hrvatska će tako u srijedu u četvrtfinalu igrati protiv aktualnog europskog prvaka Mađarske koja je završila na trećem mjestu u skupini A, dok će Španjolska igrati protiv SAD-a. Preostala dva para četvrtfinala su Grčka - Crna Gora i Italija - Srbija. Termini doigravanja susreta bit će objavljeni kasnije.

"Mađari su nam najbitnija utakmica na Igrama. Ili te vodi u raj ili u pakao. Vjerujem da snagu i kvalitetu imamo za sraz protiv iznimno kvalitetnog protivnika. A što je bio bolji odabir u četvrtfinalu, tek će se vidjet", zaključio je Tucak.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal