OPOVRGNUO TEŠKE OPTUŽBE

Banović: To je laž, nisam namještao utakmice

Bionic
Reading

Nogometaš Freibruga Ivica Banović (29) u nekoliko njemačkih medija osumnjičen je da je umješan u kladioničarsku aferu koja potresa Europu, no hrvatski veznjak te je natpise demantirao

Mobitel jednog od ključnih igrača Freiburga je isključen, no Ivica Banović je SMS-om upućenim Sportskim novostima jasno dao do znanja kako nema veze s onime za što ga optužuju.

'Odvjetnik je već poduzeo određene korake, Die Welt je to maknuo s internetskog izdanja, sve je to velika sramota. To je ništa drugo nego obična laž. Ne želim komentirati laži i objede, no nikada u životu nisam namjestio utakmicu, niti me je itko ikada pitao da to učinim. Za to dajem svoju riječ i čast. Jedini koji u ovom trenu ispaštaju zbog bezobzirnosti i laži su moja supruga, tromjesečni sin i cjelokupna moja obitelj. Ja samo želim dalje zabijati golove i pobjeđivati', piše u poruci Banovića.

Uz Banovića su stali suigrači, klub i cijeli grad. Oni ne sumnjaju u poštenje svog igrača koji je u Freiburgu od 2007. Prije toga je tri sezone igrao u Nürnbergu, od 200. do 2004. je bio član Werdera, a profesionalnu karijeru je započeo u Zagrebu (1997-2000).

Inače, njemački mediji došli su do imena hrvatskog nogometaša prisluškujući razgovore izvjesnog Marija C., jednog od osumnjičenih, a potom i uhićenih. Otkriveno je da je bio u čestom kontaktu s jednim hrvatskim nogometašem koji već godinama igra u Bundesligi. Mario C. bio je zaposlenik jedne kladionice u Hannoveru, a njemu je taj nogometaš bio dužan 30.000 eura. Budući da je Banović u to vrijeme bio igrač Hannovera, a i često se telefonski čuo s Marijom, postao je sumnjiv.