OLD FIRM

Bankrotirani Rangers dobio Celtic s dva igrača više

25.03.2012 u 17:06

Bionic
Reading

U nedjelju objavljeno kako su se pojavili potencijalni novi kupci Rangersa, te bi se uskoro moglo znati i na čijim će leđima klub opet normalno zaživjeti

Old Firm ove nedjelje nije prošao u ozračju kako to obično biva. Razlog tome je proglašeni stečaj i potpuni financijski kolaps Rangersa. Unatoč tome, igrači tog kluba su proslavili veliku pobjedu u najvećem škotskom derbiju. Bilo je 3-2 za Rangers, a umnogome je Celtic sam sebe gurnuo u provaliju tijekom ove utakmice jer su ogled završili s dva igrača manje. Prvo je pocrvenio Korejac Du-Ri Cha već u 29. minuti, dok je crveni u 57. zaradio i Wanyama.

Prvi je pogodak za Rangers postigao nigerijski nogometaš Aluko u 11. minuti, a zanimljivo da je strijelac iz igre izašao u 72. minuti. Tada je umjesto njega u igru ušao Little i doslovno u prvom kontaktu zabio pogodak. Za kraj se i obrambeni igrač Wallace upisao u strijelce, te je Rangers u teškim danima osjetio veliku zadovoljštinu. Za kraj, u 88. minuti, pocrvenio je i domaći igrač Bocanegra napravivši penal kojeg je, za počasni gol Celtica, realizirao Brown, a Celtic je čak došao i do 3-2 golom Rognea. Ipak, do remija Celtic nije stigao. Ovakav rezultat nema prevelikog utjecaja na ljestvicu, gdje Celtic ima čak 18 bodova više od velikog rivala.

Inače, recimo da je u nedjelju objavljeno kako su se pojavili potencijalni novi kupci Rangersa (njih čak pet), te bi se uskoro moglo znati i na čijim će leđima klub opet normalno zaživjeti.