U DINAMU NEMA KRIMINALA

Bandić: Ciboni više ne dam ni kune

23.09.2010 u 09:48

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, još uvijek prvi čovjek koji odlučuje o gradskim novcima, procijenio je da Cibona ne posluje po zakonu i da nema potrebe dostaviti joj preostali dio novca koji joj pripada prema ovogodišnjem proračunu

Loše se piše Ciboni. Naime, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić odlučio je zatvoriti pipu te stopirati uplatu od 2,5 milijuna kuna, koliko joj još pripada prema ovogodišnjem proračunu.

'Od uprave kluba i direktora Andre Knege tražimo da nam dostave izvješća o poslovanju kluba i nalaze revizorske kuće. Kada to učine, i budu li svi dokumenti u redu, počet će dobivati novac. Dotad ništa. Ni lipe', rekao je Bandić, a prenosi Večernji list.

Prema pisanju istog lista, za tešku situaciju u klubu optužio je one 'koji su mu prije tri mjeseca rekli da je grobar Cibone, a drmali su Cibonom dvadeset godina i doveli je u tešku situaciju'. Odbija bilo kakve paralele s Dinamom, jer 'koliko zna, u Dinamu kriminala nema', što drugim riječima znači da se u Ciboni radi mimo zakona.

Cibona iz gradskog proračuna dobiva između 10 i 12 milijuna kuna (kao potpora vrhunskom sportu i klubu od gradskog značaja). U tu svotu uračunana su i dva milijuna kuna, koliko Grad daje za održavanje dvorane i isplatu plaća radnicima. Ove godine u gradskom proračunu za Cibonu je rezervirano 10,5 milijuna kuna. Dosad je Grad uplatio osam, a isplata preostalih 2,5 milijuna do daljega je zaustavljena.

'O isplati ostalog novca možemo razgovarati tek nakon što nam dostave financijsko izvješće, nalaz revizora, stvarno stanje svih dugovanja i obaveza prema igračima, dobavljačima... Tražimo i uvid u sve ugovore o prostorijama koje iznajmljuju. Od nove godine čekamo da nam dostave te dokumente, ali do danas ih nismo dobili. Knego nam stalno obećava, ali ne čini ništa, osim što nam piše kada mu treba novac', prenosi Večernji list riječi Ivice Lovrića, pročelnika Gradskog ureda za sport.

Prema Lovrićevim riječima, direktor kluba Andro Knego priznao mu je da Cibona ima dug od 50 milijuna kuna.