USPJEH I ŽAL

Bambi ostao dva koraka od olimpijske medalje

05.08.2012 u 15:36

Bionic
Reading

Ivan Kljaković Gašpić je u plovu za medalju olimpijske regate u klasi Finn izborio četvrto mjesto, što ga je plasiralo na peto mjesto ukupnog poretka na završetku natjecanja

Ivanu zvanom Bambi je medalju osiguravala samo pobjeda, a izravan konkurent za broncu mu je bio Francuz Jonathan Lobert koji je u završnici ispred Weymoutha briljirao.

Poveo je na početku utrke i sve etape završio kao vodeći, te nije ostavio nadu Bambiju za povijesno prvo hrvatsko jedriličarsko olimpijsko odličje. Ivan je bio odličan. Na prvom okretu imao je drugo mjesto, no kasnije faze regate donijele su mu pad za dva mjesta i konačno peto mjesto u poretku.

U borbi za zlato iskusni Britanac Ben Ainslie imao je samo jedan zadatak, pobijediti Danca Jonasa Hogh - Christensena. I uspio je. Ainslie je završio na pretposljednjem mjestu, ali je budno pazio na konkurenta i uz oduševljenje brojne publike osvojio svoje četvrto olimpijsko zlato, čime je postao (uz jedno srebro) najuspješniji jedriličar u povijesti Igara.

U ponedjeljak će svoju priliku za medalju tražiti Ivan Stipanović u klasi Laser. Ako u plovu za medalju pobjedi Šveđanina Rasmusa Myrgrena, uzet će broncu i pridružiti jedrenje popisu sportova koji su Hrvatskoj donosili olimpijska odličja.