VIRTUOZ S LOPTOM

Balića bivši suigrač prozvao rukometnim Maradonom

22.05.2012 u 13:05

Bionic
Reading

Ivano Balić odavno je svoju popularnost stekao i u inozemstvu. Jedan od najboljih rukometaša svih vremena i danas svojim igrama impresionira mnoge ljubitelje rukometa

Norveški dnevnik Verdens Gang (VG) započeo je prije nekoliko tjedana s predstavljanjem 25 najvećih zvijezda Olimpijskih igara u Londonu, a u utorak je prostor posvetio hrvatskom rukometnom genijalcu Ivanu Baliću (33).

'Baliću je uspio impresivan doseg da bude proglašen najboljim igračem na šest uzastopnih velikih natjecanja - SP-u 2003., EP-u 2004., Olimpijskim igrama 2004., SP-u 2005., EP-u 2006. i SP-u 2007. godine. Unatoč tome što je rukomet u svjetskim razmjerima mali sport, Balić je klasični primjer zvijezde koja je puno veća od svoga sporta', navodi VG.

'Balić ima izniman talent i izdvaja se od svih ostalih svjetskih zvijezda. Jednostavno, Ivano Balić je rukometni Diego Maradona', objasnio je norveški rukometaš Kristian Kjelling koji je s Balićem igrao u Portland San Antoniju.

'Na utakmici je u stanju raditi stvari kakve nikad od njega ne možete vidjeti na treninzima. U starijim danima je malo tiši i igra sigurnije. Ali, prema kraju utakmice može iznenada eksplodirati', dodao je Kjelling.

Riječi norveškog rukometnog reprezentativca još su jedan dokaz koliko svijet cijeni igračku kvalitetu Ivana Balića, zato i ne čudi što je on svojedobno izabran kao najbolji rukometaš svih vremena.