STIGLI U VRŠAC

Balić i dalje pod upitnikom, Vuković spreman

14.01.2012 u 19:12

Bionic
Reading

Nakon četiri i pol sata vožnje busom od Osijeka, hrvatski su rukometaši stigli u Vršac u kojem će igrati utakmice po skupini na desetom Euru

Hrvatska rukometna reprezentacija 'prebacila' se busom iz Hrvatske u Srbiju, točnije iz Osijeka u Vršac, gdje će igrati svoje utakmice po skupinama protiv Islanda, Slovenije i Norveške. Izbornik reprezentacije Slavko Goluža smatra da su igrači spremni i da moramo dobrom igrom izazvati sreću.

'Sigurno je da postoji nervoza i to je dobro, mi smo spremni i trebamo ići iz utakmice u utakmicu. U svakoj utakmici trebamo ići na glavu jer je to jedini način da dođemo do rezultata. Moramo biti bolji od protivnika i s dobrom igrom izazvati sreću koja nam je na ovakvom natjecanju jako potrebna', rekao je Goluža, koji je baš kao i igrači Štrlek i Buntić, pohvalio dvoranu u Vršcu.

'Dvorana je odlična. I tu neće biti nikakve prednosti, svi se igrači brzo prilagode. Morat ćemo biti borbeni i težit ćemo velikoj pokretljivosti i trci. To će biti naš sustav igre', dodao je izbornik koji će se na ovom Euru predstaviti s obranom 6-0 jer u sustavu 3-2-1 više ne igra.

Naravno, posebna tema je stanje Ivana Balića.

'Ivano treba odraditi trening. Skupa sa mnom je na sebe preuzeo veliku odgovornost i svjestan je povrede. Vidjet ćemo koliko on u ovom trenutku može, a ako on neće moći, onda će svatko morati dati još veći doprinos da se njegov izostanak ne primijeti', pojasnio je Goluža, ali i otklonio drugu neizvjesnost. Naime, moći će računati na Dragu Vukovića.

'Drago je odradio kvalitetan trening od sat vremena. Nećemo ni njega forsirati da se povreda ne vrati, bit će vremena za njega.'