ŠTO JE S VUKUŠIĆEM?

Balakov: Inoha je pravo pojačanje za nas

08.07.2011 u 19:04

Bionic
Reading

Bad Kleinkirchheim je krasan maleni gradić u austrijskim brdima, ali to igrači Hajduka neće saznati. Iz prostog razloga što ih trener Krasimir Balakov toliko gazi da nemaju vremena nogom promoliti iz hotela osim kad idu na trening

Buđenje, doručak, trening, ručak, obvezni odmor, trening ili nogometna teorija, večera i krevet u 22.30 sati. Raspored u Bad Kleinkirchheimu nije natrpan, već je pretrpan. Balakov je zadovoljan odrađenim u Austriji, posebno dojmom u dvije trening utakmice protiv domaćih trećeligaša.

'Ima dosta stvari koje trebamo korigirati. Igra protiv lopte, to nam je bila najveća mana, bitno se popravila. Zadovoljan sam angažmanom svih igrača, svi žele, bore se. A moramo ispraviti pogreške pri primanju pogodaka, ne smijemo primati tako lake golove, moramo smanjiti broj pojedinačnih grešaka', kaže Balakov.

Svakim danom sve je bliži prvoj jedanaestorici.

'Bližim se prvoj postavi. Ali, raduje me da svi igrači žele pokazati da im je mjesto u najboljoj momčadi, nitko nije pognuo glavu',  rekao je Hajdukov trener.

Japanac Masahiko Inoha odigrao je prve minute u Hajdukovu dresu.

'Treba mu vremena za adaptaciju zbog vremenske razlike. Ali, on je pravo pojačanje za nas, odličan smo transfer napravili',  jasno će Balakov.

Nije Hajdukovu treneru plan poremećen zbog zabrane prijateljskih utakmica.

'Bio sam ljutit u početku, ali preokrenuli smo plan i bit će nam dovoljna posljednja utakmica protiv Bursaspora. Možda će to biti službena utakmica, vjerujem da će se to riješiti do ponedjeljka', kazao je Balakov, koji je odlučio da izborniku reprezentacije U-20 Ivici Grnji na raspolaganje daje Andrijaševića, Lendrića i Tičinovića..

Inače, raspoloženje u bijelom taboru je, unatoč žestokom ritmu, odlično. Balakov čvrsto drži sve konce u svojim rukama, svim igračima pridaje jednaku važnost. S osmijehom je nakon treninga pored nas prošao i najbolji strijelac bijelih Ante Vukušić. Nakon što je Lyon nedavno pokazao interes za njega, sada se, kako pišu engleski mediji, javlja i Tottenham. Harry Redknapp ima visoko mišljenje o 20-godišnjem napadaču, spreman je izdvojiti oko 6 milijuna funti.

No, ta priča za sada je još u povojima, ali valja notirati da je Vukušić u nekim Tottenhamovim kombinacijama.