NEUMORNE TRIBINE

Bajka na ledu: 'medvjedi' probuđeni iz zimskog sna

19.02.2011 u 12:49

Bionic
Reading

U fenomenalnoj atmosferi u Domu sportova 'medvjedi' su odigrali izvrsnu i uzbudljivu utakmicu i na kraju stigli do pobjede koja ih ostavlja u igri za doigravanje. No da su tako igrali neke ranije utakmice, sad ne bi strepili za plasman

'Medvjedi' su sami sebi zakomplicirali život! Danas, samo tri kola prije kraja ligaškog dijela natjecanja, Medveščak se nalazi ispod ljestvice na kojoj su klubovi za doigravanje, pred njima su dva tešla gostovanja kod Olimpije i KAC-a, a da bi ostvarili cilj koji su sami sebi postavili uoči početka sezone, trebaju im se 'poklopiti' i rezultati izravnih suparnika za play-off. No nakon utakmice protiv Graza u petak navečer, ipak postoji i dobra vijest.

Onako kako su zagrebački hokejaši odigrali protiv 99-ersa, pogotovo u prvoj trećini, to je model kakav gledatelji žele uvijek vidjeti. Toliko truda, toliko klizanja, agresivnosti, napaljenosti nije viđeno već jako dugo. Imao je Medveščak i većih pobjeda i ove sezone, no ostvarena protiv Graza ima svoju težinu baš zbog kraja ligaškog dijela natjecanja. Čudo jedno što su sve obranili austrijanci u prvoj trećini, a još su veća čuda njihova prva dva gola kojima su i poveli sa 2:0. No unatoč tomu 'medvjedi' su igrali izvrsno, po reakcijama nakon promašenih prigoda ili odigranih akcija vidjelo se da su dečki posve u utakmici.

Drama koju smo do kraja utakmice vidjeli već je ispisana u niskama hvalospjeva, no ono što je u petak bilo na nevjerojatnoj razini, to su navijači. Premda je na startu utakmice barem 100 ili 200 sjedalica zjapilo prazno, one su ubrzo popunjene i krenula je pjesma koja je tjerala 'medvjede' naprijed. Čudo je jedno kakvu atmosferu Zagrepčani rade na hokejskim utakmicama, nevjerojatno je s koliko žara nose svoju momčad u trenucima kad sve izgleda izgubljeno i koliko to sve znači igračima.

Nakon utakmice, u tzv. mix zoni, Joel Prpic i društvo imali su problema s traženjem adekvatnih riječi kojima bi opisali atmosferu na tribinama, kao da su se natjecali u superlativima na račun navijača. U takvoj ludnici jednostavno se ne može loše odigrati i konačna pobjeda nad Grazom ostvarena je u simbiozi fenomenalnog hokeja i još boljih navijača.

No daleko je sve od gotovog. Pred 'medvjedima' je sad nedjeljno gostovanje u Ljubljani, pa još jedno u Klagenfurtu u utorak, a na kraju u petak u Dom sportova stiže mađarska Alba. Istodobno, Jesenice u nedjelju gostuju u Linzu pa će u utorak ugostiti Graz, a u posljednjem kolu gostuju u Villachu. Treći kandidat za ispadanje iz play-offa je Olimpija, kojoj u slučaju nedjeljnog poraza od 'medvjeda' padaju akcije za doigravanje. U utorak, naime, Ljubljančani imaju jako teško gostovanje u Beču, a u petak u glavni grad Slovenije stiže vodeći KAC.

Netko od te tri momčadi na kraju će otpasti, a zagrebačkim navijačima ostaje tek nada da to neće biti 'medvjedi'.