NOVO ČUDO

Bajka Mirandesa još uvijek traje

25.01.2012 u 12:54

Bionic
Reading

Španjolski nogometni trećeligaš Mirandes priredio je jednu od najvećih senzacija u povijesti Kupa Kralja nakon što je u uzvratnom susretu četvrtfinala pobijedio Espanyol 2:1 i ukupnim rezultatom 4:4 zbog više golova u gostima izborio plasman u polufinale

Mirandes je u prvom susretu izgubio 2:3, a potom na svom travnjaku gubio 0:1 nakon što je Rui Fonte u 47. minuti doveo Espanyol u vodstvo. Činilo se kako će petoplasirana momčad Primere rutinski izboriti prolaz, no hrabri i srčani domaćini nisu se predali već su velikim preokretom stigli do pobjede. Prvo je Pablo Infante izjednačio u 57. minuti, a potom je Cesar Fernandez de la Heras golom u drugoj minuti sudačke nadoknade izazvao erupciju oduševljenja među 6.000 gledatelja na stadionu Anduva.

'Ovo je čudo. Čini mi se kao da sanjam. Ušli smo u polufinale Kupa Kralja. Morat ću kupiti novine da se uvjerim kako je sve ovo istina,' kazao je strijelac pobjedničkog pogotka, dok je Infante dodao:

'Vjerovali smo da možemo do pobjede čak i kada smo primili gol. Ovo je povijesni uspjeh.'

Klub iz Miranda de Ebra na sjeveru Španjolske čiji je godišnji proračun sveg 1.2 milijuna eura postao je tek drugi trećeligaš u povijesti španjolskog Kupa koji je stigao do polufinala. Prije njega to je uspjelo još jedino Figueresu 2002. godine. Na putu do polufinala Mirandes je izbacio već dva prvoligaša Villarreal i Racing Santrander, trećeligaše Logrones i Linense, te niželigaša Amorebietu, a za ulazak u finale borit će se protiv boljeg iz dvoboja Real Mallorce i Athletic Bilbao.

'Mirandes je svojom hrabrom i poštenom igrom ušao u srca svih Španjolaca,' napisao je ugledni kolumnist AS-a Tomas Roncero, dok je Marca podvig Mirandesa popratila naslovom 'Superheroji'. I ostali španjolski listovi prepuni su pohvala i divljenja, a svi ističu 'zalaganje, hrabrost i nogometnu strast koji su pokazali igrači Mirandesa'.

Mirandesov preokret