tata izazvao veći incident

Bahati Verstappen glumi žrtvu, a zapravo je kriva njegova vozačka neinteligencija

12.11.2018 u 08:38

Bionic
Reading

Max Verstappen divljao je nakon što mu je Esteban Ocon upropastio utrku u Brazilu u stilu njegovog oca koji je isto napravio Montoyi prije 17 godina. No, da je pokazao malo više vozačke inteligencije, do sudara ne bi došlo...

Sudar Verstappena i Ocona odlučio je pitanje pobjednika na Velikoj nagradi Brazila, a ne bi bio toliko kontroverzan da se nije radilo o napadu vozača koji zaostaje cijeli krug na vodećeg čovjeka utrke, nakon kojeg je došlo do kolizije.

  • +11
Formula 1, VN Brazila Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

'Imali smo tako dobar bolid, a onda nas je idiot koji zaostaje cijeli krug izbacio,' izjavio je Max Verstappen nakon izgubljenog prvog mjesta, a zatim je malo glumio Ayrtona Sennu i naguravao Ocona po boksu.

Idiot koji zaostaje cijeli krug i uništava utrku vodećem vozaču na Velikoj nagradi Brazila? To je najbolji opis za Josa Verstappena, Maxovog oca koji se ničim izazvan zaletio u Juan Pabla Montoyu na Interlagosu 2001. godine. Sad se taj incident čini se vratio obitelji kao bumerang, a treba naglasiti da iako je Kolumbijac bio temperamentan čovjek, nije glumio divljaka naguravajući Josa po boksu. Čak i Montoya ima više stila od Verstappenovih.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Max glumi žrtvu, ali treba reći da je pokazao vozačku neinteligenciju u ovoj situaciji. Ako je Ocon bio brži, a nije se s njim borio za poziciju, nije bilo nikakvog razloga da se ide naguravati u prvom zavoju. Pametan vozač bi ga jednostavno propustio i kontrolirao prednost u odnosu na Lewisa Hamiltona.

Što se pak Estebana Ocona tiče, i on je mogao popustiti u tom zavoju i izbjeći kontroverze, imajući na umu da je unatoč talentu izgubio svoje mjesto u Formuli 1 za sljedeću sezonu i da ga eventualni poslodavci za budućnost gledaju kako izvodi gluposti. Sad će mu biti još teže vratiti se u elitno automobilističko natjecanje.

Ako ništa, barem nam ovaj put nije bilo dosadno gledati utrku. No, Brazil nas i tako rijetko kad razočara...