Kakve provokacije

Bahati Michael Hunter uoči meča s Filipom Hrgovićem jasno dao do znanja što misli o hrvatskom borcu; njegove će riječi odjeknuti

03.03.2021 u 11:01

Bionic
Reading

Nimalo skromni Amerikanac Michael Hunter najavio je okršaj s Filipom Hrgovićem

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović uskoro će snage odmjeriti s Amerikancem Michaelom Hunterom. Bit će to Hrgoviću najveća borba u karijeri, a ujedno i prilika da, ako pobijedi, napadne prvaka i bori se za pojas. Hunter je jedan od najboljih boksača današnjice, a za RTL je rekao što očekuje od borbe i što misli o svojem idućem protivniku.

'Mislim da će borba biti zahtjevna. Moram se prilagoditi na neke stvari poput njegove visine, ali mislim da će mi uspjeti to zbog iskustva i mojih kvaliteta koje on nema. Sama moja prisutnost će učiniti da mu bude neugodno. Sama činjenica da ću biti svoj će govoriti dosta kad uđemo u ring', rekao je nimalo skromni Hunter.

Zanimljivo, nakon Hrgovićeve borbe protiv Bookera, Hunter je na Twitteru objavio da se želi boriti s njim.

'Istina. Pričali smo i ranije prije ovoga, ovo već traje. Uputio je neke otrovne strelice prema meni, imali smo mali rat na Twitteru, ali je sad zaista vrijeme za to riješiti', rekao je Hunter pa se osvrnuo Hrgovićevu izjavu da je Amerikanac 'Instagram borac':

'Ja ni ne vodim svoj Instagram na taj način, ali vidjet ćemo. Kad uđemo u ring će on vidjeti koliko sam baš Instagram borac.'

U velikom intervjuu je rekao i da misli da neće borba dugo trajati, pričao o godini obilježenoj koronavirusom, otkrio kako će vjerojatno u pripremi za meč popričati s Corbynom i Bookerom koji su se s Hrgovićem borili, pa rekao gdje bi smjestio hrvatskog borca po jačini među onima s kojima se borio.

'Mislim da je on ipak u vrhu. Postigao je puno, ali ipak mislim da se malo zaletio. S ovakvim situacijama smo se nosili i prije, kao protiv Bakolija. Mislim da je dobar borac i da će biti izazov te da će nekad biti jedan od najboljih boksača svijeta, ali trenutno ne mislim da je pravo vrijeme za njega.'

Hrgović je za Huntera rekao da je pametan, ali da će razlika u veličini i snazi biti dovoljna za pobjedu.

'On nije dovoljno velik i jak. Njegove ruke nisu dovoljno duge, shvaćate? Vidi se da nije toliko jak i služi se nekim prljavim taktikama. On i Bakole su otprilike jednake veličine, a vidjeli ste što se dogodilo njemu. Borio sam se i većim tipovima poput Furyja i Wildera. Hrgović je zapravo manji od tih boraca, jednostavno nije dovoljno velik i nema dovoljno duge ruke za borbu sa mnom', opet je 'skroman' bio Hunter pa otkrio kako bi mu ovo mogla biti prekretnica u karijeri:

'Za mene je svaka borba sve ili ništa, pogotovo kad ste na B strani i slovite kao autsajder. Moram biti izvrstan, ali ću sigurno odgovoriti izazovu. Uzbuđen sam zbog borbe, ulog je velik. Hrgović ima dobar tim i potporu iza sebe, ali će naletjeti na prepreku i usporit će mu se napredak. Definitivno će nakon ove morati uzeti još nekoliko borbi i shvatit će da i nije toliko dobar kao što misli.'

Hunter je otkrio i boji li se uoči ulaska u ring s Hrgovićem.

'Nakon što boksate toliko dugo, i dalje postoji taj neki osjećaj i energija, ali se iz straha transformira u nešto drugo. Pretvara se u uzbuđenje, želite iskoristiti trenutak. Nije više strah kao na početku kad vam svaki udarac naudi, ali kako postajete iskusniji i vještiji, i dalje se javlja taj osjećaj hitnoće i važnosti, ali se onda prenosi na stvari poput tehnike ili uzbuđenja', rekao je Hunter pa dodao da ga je Hrgović dugo izbjegavao:

'Trebali smo se već boriti nekoliko puta, tj. bili smo u razgovorima. Često smo se borili na istim priredbama i nekoliko puta nisam imao borbu i spomenuo sam njega. ‘Hrgović je ovdje, mogli bi se boriti i riješiti to’, kazao bih. Ne znam je li tad bio prezelen ili nedovoljno spreman ili neka druga isprika, ali promijenili su stav. Sviđa mi se da su promijenili energiju prema situaciji, ali znam o čemu su razmišljali na početku, ne mogu me prevariti oko toga. Zasigurno znam da se dugo nisu htjeli boriti sa mnom', zaključio je Hunter.