POJAČANJE CIBOSA

Bagarić za 'vukovima' odlazi u Delnice

25.08.2009 u 14:38

Bionic
Reading

Cibona i Velimir Perasović riješili su važno pitanje ispražnjenog mjesta pod koševima. Ako prođe liječnički pregled, novi (stari) centar Cibone bit će Dalibor Bagarić

Devet godina nakon odlaska u Chicago Bullse, Dalibor Bagarić vraća se 'pod toranj'. Danas je dogovorio suradnju s Cibonom te će, ako prođe liječnički pregled, potpisati ugovor na jednu sezonu. Uz, naravno, mogućnost produženja za još jednu sezonu. Odmah će se uputiti u Delnice, gdje se ostatak 'vukova' priprema za novu sezonu.

Bagarić je prošlu sezonu igrao u bolonjskom Fortitudu, koji je nakon sezone 2008./09. ispao iz prve talijanske lige i preselio se u drugu, ali im je zahtjev za drugu ligu odbijen te će sezonu započeti u trećem rangu talijanske lige.

Bagarić (29) je rođen u Münchenu a košarku je počeo igrati u Ciboni. Chicago Bullsi su ga 2000. stavili na draft kao 24. izbor prve runde. U NBA nije dobio pravu priliku pa se vratio u Europu gdje je igrao za Olympiacos, Gironu i Fortitudo u dva navrata. Za hrvatsku reprezentaciju je igrao na Europskom prvenstvu 2003. i 2005.