HUMANITARNA AKCIJA

Badeljeva podrška putnicima velikog srca

13.11.2011 u 11:34

Bionic
Reading

Povodom obilježavanja 20 godina od stradavanja herojskog grada Vukovara, trojica pripadnika Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata organizira humanitarnu akciju pod nazivom '300 000 koraka za djecu Vukovara'

Dražen Katić, Marko Kos i Zlatko Pilj tako su u subotu pješice krenuli na put dugačak 300 tisuća koraka, a početna točka bio je stadion Maksimir. Trojica putnika velikog srca putem će prikupljati donacije koje će 18. studenog predati Udruzi djece poginulih branitelja Vukovara u gradu heroju.

Putnike su pod maksimirskim Zapadom dočekali glavni direktor Dinama Damir Vrbanović i kapetan Dinama Milan Badelj koji su im, uz poklon dresove Dinama, zaželjeli sretan put te ih ispratili na prvu etapu.

'Prekrasno je vidjeti da postoje osobe koje su spremne organizirati ovako nešto veliko za dobrobit djece, posebno djece poginulih branitelja. Drago mi je da mogu barem ovako sudjelovati u toj humanitarnoj akciji i ja mislim da ne bih izdržao tako dugačak put. Zbog toga želim sretan put dečkima i svaka im čast na ovom potezu,' rekao je kapetan Dinama Badelj.

Prvi dio pješačenja iznosi 50 km nakon čega će se putnici kratko odmoriti te zatim nastaviti svoj put prema Vukovaru kako bi stigli na vrijeme. Pripadnici spomenute udruge dragovoljaca i direktor Vrbanović zapalili su prije polaska i svijeće na spomeniku poginulim Bad Blue Boysima.