BARBARIĆ SPREMAN

Badelj ne može, Jurčić pred izazovom

05.04.2010 u 17:06

Bionic
Reading

Dva dana uoči uzvrata polufinala kupa na Poljudu, Dinamov strateg Jurčić je doznao da ne može računati na svoju najjaču veznu kariku, Milana Badelja

U svim važnijim dvobojima nakon Salzburga Jurčić je, ako je mogao, u veznom redu igrao sa Sammirom, Moralesom i Badeljom, no pred poljudski ogled morat će mijenjati. Osim Moralesa koji se iz čileanske reprezentacije vratio s ozlijeđenim zglobom, na Kantridi se ozlijedio i Milan Badelj koji, prenosi Jutarnji list, neće konkurirati za sastav.

Tako će se u fazi kreacije najviše očekivati od Sammira, a uz njega bi se trebali naći igrači iz novog Dinamovog vala. Tomečak postaje gotovo neupitan, dok je za popunjavanje druge ispražnjene pozicije favorit Domagoj Antolić koji je i na Kantridi zamijenio Badelja.

No, postoje i druge opcije. Uz Vrdoljaka, Jurčić može blok učvrstiti Calellom, obzirom da je Barbarić spreman otvara se mogućnost i slanja Ibaneza u vezni red, a nije nemoguće i da Jurčić promijeni formaciju i zaigra 4-2-3-1. U konkurenciji je ponovno i Igor Bišćan koji je svoju jedinu utakmicu nakon sedmomjesečne pauze odigrao na poziciji zadnjeg veznog.

Dinamov trener nije sklon eksperimentima i izbjegava ih koliko može, ali sada je na njih prisiljen. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li uspjeti amortizirati nedostatak dvojice jakih aduta i hoće li novi prvotimci kvalitetno reagirati na specifične poljudske uvjete.