S TOTOM NA VARTEKS

Badelj: Možda sada netko za mene ponudi 30 centi

10.05.2011 u 17:10

Bionic
Reading

U svojoj igračkoj karijeri Marijo Tot nije ostavio predubok trag, igrao je u zaprešićkom Interu i Publikumu. S 26 godina prestao je igrati i posvetio se nogometnoj akademiji HNS-a te postao jedan od voditelja katedre nogometne taktike

S 31 godinom postao je trener Brotnja, bio je najmlađi trener u povijesti na ovim prostorima. Rođen je u Županji prije 39 godina, bio je pomoćnik Rubčiću u Rijeci, pa Sliškoviću, Ištuku, Lušiću i na kraju Halilhodžiću. Nije želio reći je li zvao Vahu za savjet prije utakmice s Varaždinom.

'Ne pripremamo se za Varaždin od jučer, nego još od polufinala. A sve ono što se dogodilo u posljednje vrijeme ne želim komentirati', kazao je Tot, kojeg ne ohrabruje činjenica da Varaždin ima problema, da igrači ne primaju plaću.

'Kad je tako, u siromaštvu se igrači stisnu. Nema pritiska, ne primaju plaću, pa ne osjećaju pritisak obveze, lakše igraju. Tako je bilo i u Rijeci prije dvije godine s Rubčićem. Šest mjeseci igrači nisu dobili ni lipe, a napravili smo povijesni niz od 14 pobjeda na Kantridi i izborili Europu', kaže Tot.

On bi mogao biti prvi trener Dinama ove sezone koji je pobijedio Varaždin, Zajec i Halilhodžić nisu.

Na to je Zoran Mamić dobacio Milanu Badelju, koji je bio pored Tota:

'Milane, sad nećeš dobiti plaću!'

Tot je zatvorio posljednje treninge jer priprema neka iznenađenja za Varaždin, koji plavi ove sezone još nisu pobijedili.

'Varaždinci su jedini koje nismo svladali, želimo pokazati da smo bolji i osvojiti kup', kaže Badelj.

Za njega i ostale zvijezde Dinama Zdravko Mamić rekao je da ne vrijede više od 45 centi.

'Nisam to čuo, no možda netko ponudi 30 centi', odgovorio je Badelj.