FIFA_SP_2018.svg

zajedništvo prije svega

Badelj i Vrsaljko progovorili o atmosferi u momčadi, te otkrili kako 'zakočiti' Messija

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 18.06.2018 18:05
  • Objavljeno 18.06.2018 u 18:05
Bionic
Reading

Milan Badelj i Šime Vrsaljko na današnjoj konferenciji za medije hrvatske reprezentacije osvrnuli su se na pobjedu nad Nigerijom i najavili okršaj s Argentincima. No, protjerivanje Nikole Kalinića iz momčadi nisu željeli komentirati...

Hrvatsku reprezentaciju potresa skandal, izbornik Zlatko Dalić iz momčadi je udaljio Nikolu Kalinića i poslao ga kući. Za napadača Milana SP je završio, ali kako se sve to odrazilo na atmosferu u momčadi. Situaciju je pojasnio Šime Vrsaljko koji se uz Milana Badelja pojavio na druženju s predstavnicima medija.

'Mogu samo reći da je atmosfera u momčadi fantastična i da aktualni događaj nije poremetio atmosferu koju smo imali do sada. I dalje smo maksimalno koncentrirani na utakmice koje slijede i pozitivno razmišljamo', kazao je Vrsaljko i okrenuo se idućem protivniku - Argentini:

'Ispred nas je teških i napornih 90 minuta. Znamo što nam donosi pobjeda, ako osvojimo tri boda imat ćemo mir, ali se nećemo zavaravati da će biti lako.'

Branič Atletico Madrida je u španjolskoj Primeri imao prilike igrati protiv Lea Messija.

'Što se tiče Messija, to je jedan od najboljih na svijetu, među dva sigurno. Trener će sigurno dobro pripremiti taktiku ne samo za njega nego za čitavu momčad Argentine i da ćemo spremni dočekati tu utakmicu kako pojedinačno tako i timski. Messi ima veliku kvalitetu, ali na terenu smo 11 protiv 11 i ako budemo timski na nivou mislim da ćemo njega dovesti u minimalan broj situacija iz kojih može ugroziti naš gol', dodao je Vrsaljko.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Premda je u kvalifikacijama i pripremnim susretima odigrao većinu utakmica, Milan Badelj je u prvom susretu protiv Nigerije završio na klupi. Izbornik Zlatko Dalić je odlučio povući Luku Modrića na Badeljevu poziciju, dok je veznjak Fiorentine završio na klupi.

'Reprezentacija je drukčija nego klub i mislim da je ključno zatomiti vlastiti ego. To je izuzetno važno za atmosferu i za homogenost grupe. Da svi svoj ego stave u službu momčadi', pojasnio je Badelj i tako neizravno dao najbolji komentar neugodne situacije nakon Kalinićeva protjerivanja iz momčadi.

Dalić još nije odlučio hoće li dvojac Modrić - Rakitić na istim pozicijama zaigrati i protiv Argentine ili se u momčad vraća Badelj. Ako će zaigrati, upravo bi veznjak Fiorentine bio igrač koji bi bio najbliži argentinskom majstoru Leu Messiju.

'S obzirom na moju prirodnu poziciju, ako se izbornik odluči, ja ću biti taj koji će biti većinom najbliži njemu. Sve znamo o Messiju, milijun puta sam ga gledao, sve ću pokušati kako bih ga zaustavio', kazao je Badelj i dodao je kako su u taboru hrvatske vrste gledali utakmicu Argentine i Islanda:

'Naravno da smo gledali utakmicu. Vjerujem kako će Argentina i protiv nas težiti posjedu lopte i kratkim dodavanjima i pokušavati pronaći Messija, koji je klasa za sebe.'

Badelj je istaknuo kako se momčad normalno priprema za ogled protiv svjetskih doprvaka, dodavši kako je pritisak koji se stvara oko ove utakmice normalna stvar.

  • +34
Rošino: Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Arena Roscino Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Pritiska uvijek ima i to je normalna stvar. Vjerujem u našu ekipu, zreli smo i vjerujem kako se možemo izdići iz tog pritiska', tvrdi Badelj i dodaje kako Hrvatska može i mora zaigrati bolje protiv Argentine, nego što je igrala protiv Nigerije:

'Bit će to potpuno druga utakmica, igrat ćemo s ekipom koja ima strašnu kvalitetu u napadu.'

Pokušao je Badelj i otkriti formulu uspjeha protiv 'gauča' koji se baš protiv nas moraju vaditi nakon neočekivanog remija s Islanđanima:

'Morat ćemo imati brz protok lopte i brzo otvaranje. Mislim da ćemo naći načina da im napravimo štetu', zaključio je Badelj.