BOJKOT I NEPOVJERENJE

Bad Blue Boysi ne vjeruju europskom Dinamu!

15.08.2010 u 18:33

Bionic
Reading

Osim što su od subote krenuli s bojkotom svih Dinamovih utakmica, čini se da najžešći modri navijači baš i ne vjeruju europskoj budućnosti 'svetog kluba'. U anketi na web stranici BBB-a samo je 50 posto posjetitelja uvjereno u prolaz Dinama protiv Györa

Subotnja utakmica Dinama i Karlovca protekla je u sumornoj atmosferi, bez navijača, bez transparenata, bez i najmanje napetosti. Gotovo da se s tribina moglo čuti o čemu pričaju treneri sa svojim pomoćnicima i što dogovaraju nogometaši tijekom izvođenja slobodnih udaraca. No čini se da to i nije najgore što Bad Blue Boysi misle da će se dogoditi njihovu 'svetom klubu'.

Na svojoj službenoj stranici najvjerniji modri navijači objavili su prije nekoliko dana anketu s jednostavnim pitanjem: Prolazimo li Gyor? A odgovori su u najmanjoj mjeri - iznenađujući. Čak 50 posto od gotovo 2.000 ljudi koji su kliknuli na anketu, a riječ je o nepopravljivim optimistima kad je Dinamo u pitanju, odgovorilo je kako ne vjeruje u prolaz 'modrih'. Zanimljivo, to je u totalnoj suprotnosti s promišljanjem čelnika Dinama, točnije Zorana Mamića koji je, podsjetimo, nedavno izjavio da Dinamo prolazi mađarsku momčad i bez trenera.

Dakle, pred nama su zanimljivi tjedni u kojima će Dinamo prvo gostovati u Mađarskoj, a onda ugostiti Györ na ponovno praznom stadionu. Uz to, osim što bojkotiraju 'modre' u inat Zdravku Mamiću, Bad Blue Boysi i javno poručuju da ne vjeruju ovoj momčadi. Usput, Dinamo u posljednjem desteljeću i pol ima izuzetno dobar omjer s mađarskim momčadima, pa bi njegovo eventualno ispadanje iz Europe bilo pravi melem na mađarsku ranu.