29 godina od neodigranog derbija

Bad Blue Boysi ispred Zvezdinog stadiona razvili transparent s emotivnom porukom

13.05.2019 u 17:59

Bionic
Reading

Na današnji dan prije 29 godina, točnije 13. 5. 1990., na Maksimirskom stadionu trebala se igrati utakmica između Dinama i Crvene zvezde. No, nakon provokacije Zvezdinih navijača Delija i podrške koju su imali od tadašnje milicije, Bad Blue Boysi žestoko su krenuli u obranu napadnutih navijača na jugu

'U tom trenutku nisam bio sam. I puno se ljudi u Hrvatskoj poistovjetilo sa mnom. Ja sam bio samo tek jedan od tri ili pet tisuća mladića koji su mislili isto. Jedino što sam ja bio desetka Dinama, kapetan i mlada zvijezda momčadi. Nisam napravio ništa više ili manje od ostalih toga dana na stadionu. Do tada smo živjeli u strogom režimu, gotovo paklu. A sve to je bila naša velika volja za slobodom. Bih li to ponovio? Uvijek.', prije nešto više od godinu dana rekao je u intervjuu za brazilski Globo Zvonimir Boban, bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, a danas jedan od glavnih asistenata prvog čovjeka Fife Giannija Infantina.

Zvonimr Boban, uz Vjeku Škrinjara i Josipa Kužea bio je jedan od onih koji su se u tim dramatičnim trenucima usudili stati ispred milicjskih pendreka, zbog čega su stekli i takvo poštovanje među navijačima.

U navijačkim neredima zbog kojih se utakmica između Dinama i Zvezde nikad nije doigrala, sudjelovali su Bad Blue Boysi, koji su se osim na Delije okomili i na tadašnje 'milicajce'.

Naravno, u redovima zagrebačkih navijača s ponosom se sjećaju te nedjelje, a ovog su 13. svibnja usred Beograda, i to ispred Zvezdine 'Marakane' i na Kalemegdanu razvili transpaerent 'Za sve one kojih nema' te odgovorili Delijama na nedavnu provokaciju kada je netko od simpatizera beogradskog kluba nalijepio naljepnicu njihove navijačke skupine na rasvjetni stup.

  • +13
Dinamove legende odigrale su utakmicu za pomoć Slavku Ištvaniću Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX