HUMANOST NA DJELU

'Azzurri' igraju za žrtve razornog potresa

08.04.2009 u 21:59

Bionic
Reading

Aktualni svjetski nogometni prvaci aktivno će se uključiti u sakupljanje novčane pomoći žrtvama nedavnog razornog potresa koji je pogodio talijansku regiju Abruzzo

Talijanski nogometni savez odlučio je organizirati prijateljsku utakmicu za žrtve potresa koji je u ponedjeljak pogodio središnju Italiju. Aktualni svjetski prvaci humanitarnu će utakmicu odigrati 6. lipnja ove godine, najavio je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Antonio Matarrese koji je dodao da je ova tragedija duboko dirnula čitavu talijansku nogometnu obitelj.

Zbog potresa odgođeno je kompletno drugoligaško kolo koje će biti nadoknađeno 21. travnja, a mnogi prvoligaški i drugoligaški klubovi odlučili su sljedeći tjedan odigrati veći broj prijateljskih utakmica prihod s kojih će biti proslijeđen žrtvama potresa.

Pomoć su ponudili i strani klubovi. Tako je predsjednik vodeće momčadi španjolskog prvenstva Barcelone Joan Laporta predložio odigravanje prijateljskog susreta između Milana i njegove momčadi, a prihod bi također bio uplaćen obiteljima stradalih.