FINALE AUSTRALIJE

Azarenka prepustila Šarapovoj samo tri gema

28.01.2012 u 21:18

Bionic
Reading

Za samo jedan sat i 22 minute Azarenka je pobijedila Mariju Šarapovu sa 6:3, 6:0. Da stvar bude goraa, Šarapova je otvorila meč s dva gema u nizu, ali je nakon toga izgubila dvanaest, a dobila samo jedan

Viktorija Azarenka, 22-godišnja bjeloruska tenisačica, osvojila je svoj prvi Grand Slam u karijeri (Australian Open), a uz to je osigurala dolazak, također po prvi put, na prvo mjesto WTA ljestvice.

Neobičan je bio finalni meč tenisačica u Melbourneu ove godine. Naime, sve je završilo za jedan sat i 22 minute, a Azarenka je pobijedila Mariju Šarapovu sa 6:3, 6:0. Da stvar bude još čudnija, Šarapova je otvorila meč s dva gema u nizu, ali je nakon toga izgubila dvanaest, a dobila samo jedan. Istina, mnogi su gemovi odlazili do izjednačenja, ali apsolutno baš svaki put Azarenka je bila bolja i jača u ključnim poenima.

O meču se nema što posebno reći jer je Azarenka u svakom segmentu bila bolja. Šarapova je napravila čak 30 neforsiranih pogrešaka u tek 15 gemova, a osvojila je mizernih 18 posto poena nakon drugog servisa (3 od 17).

Bio je ovo sedmi međusobni meč ove dvije tenisačice i sada Bjeloruskinja ima 4:3. No, bio je ovo njihov treći međusobni meč u finalima i treća pobjeda Azarenke.

Bjelourska tenisačica je osvojila jubilarni deseti WTA turnir, apsolutno najveći dosad, dok je Šarapova ostala na tri osvojena Grand Slama (Australian Open, Wimbledon i US Open). Bio joj je ovo treći poraz u finalima Grand Slama nakon Australian Opena 2007. i Wimbledona prošle godine.