A NAJBOLJI JE...

Ayew, Keita i Yaya Toure u izboru za igrača Afrike

21.12.2011 u 17:43

Bionic
Reading

Izbor za afričkog nogometaša godine sveo se na tri imena. Andrew Ayeq iz Marseilllea, Seydou Keita iz Barcelone te Yaya Toure iz Manchester Cityja borit će se za nagradu najboljeg nogometaša 'crnog kontinenta'

Ganski veznjak koji igra u Marseilleu Andre Ayew, reprezentativac Obale Bjelokosti i član Manchester Cityja te Malijac Seydou Keita, član Barcelone, tri su finalista za nogometaša godine Afrike.

Ayewov otac Abedi 'Pele' Ayew je titulu najboljeg nogometaša Afrike osvojio tri puta zaredom, od 1991. godine kada je igrao također u Marseilleu.

Ayew (21) je jedna od njegova tri sina, a osim njega u Olympiqueu iz Marseilla igra i njegov brat Jordan. Obojica su i članovi reprezentacije Gane koja će sudjelovati na Afričkom kupu nacija od 21. siječnja do 12. veljače.

Svečanost proglašenja najboljeg nogometaša Agftrike održat će se u četvrtak u Accri, a bira se nasljednik Kamerunca Samuela Eto'oa koji je titulu osvojio čak četiri puta, što je rekord.

Veznjak Yaya Toure, koji igra u engleskom prvoligašu Manchester Cityju, jedan je od najbolje plaćenih igrača Premier League od svog transfera iz Barcelone 2010.

Seydou Keita, treći finalist, član je Barcelone.