ŠTO PIŠU...

Austrijski tisak: Schiemerova glupost će koštati Salzburg

30.07.2009 u 10:16

Bionic
Reading

Dan nakon remija Red Bull Salzburga i Dinama u Mozartovu gradu, austrijski mediji su jednoglasni – 'modri' su dominirali, ali mogu i zahvaliti Salzburgovu braniču Schiemeru koji je 'poklonio' gol hrvatskom prvaku

Glavna tema austrijskih medija nakon prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka odigrane u Salzburgu jest Franz Schiemer. Naime, upravo u braniču domaće momčadi tamošnji mediji vide najvećeg krivca za mršavih 1:1 protiv Dinama.

Tako se austrijski Kurier oštro obrušio na Schiemera, preporučivši mu da malo poradi na prsnim mišićima:

'Ako je Schiemer misilo da može prsima dodati loptu na 20 metara, onda definitivno mora poraditi na mišićima. Njegovu glupost je pametno iskoristio Mandžukić, kojemu nije bilo teško postići pogodak.'

I drugi austrijski mediji se unisono slažu da je Schiemer najveći grešnik na utakmici, no isto tako tvrde da je Dinamo dominirao većim dijelom utakmice. ÖRF također piše da s navijačima Dinama nije bilo nikakvih problema ni prije, niti za vrijeme utakmice.

U svakom slučaju, austrijski se mediji nadaju da bi Salzburg mogao ponoviti scenarij kao protiv irskog Bohemiansa, kada su također na svom stadionu remizirali 1:1, da bi u uzvratu pobijedili sa 1:0. Ali, smatraju da je Salzburg na kraju puta u Ligi prvaka.