debitirao je pobjedom

Austrijski izbornik Ralf Rangnick otkrio taktiku kojom je demolirao 'vatrene' u Osijeku: Mogli smo zabiti još i koji gol više...

04.06.2022 u 08:14

Bionic
Reading

Ralf Rangnick (63) je krajem travnja imenovan austrijskim izbornikom, a funkciju je službeno preuzeo tek prije desetak dana, nakon što se i službeno oprostio od trenerskog mjesta na klupi Manchester Uniteda. Bio mu je ovo debi na klupi Austrije i odmah gostujuća pobjeda 3:0 protiv Hrvatske koja je, još uvijek, aktualni svjetski doprvak

'Imali smo problema u prvih 30 minuta sa sustavom 3-5-2 i jedva da smo imali pristup bilo kojoj fazi igre. Bilo nam je od pomoći što smo onda prešli na sustav 4-2-2-2 i tada nam je bilo puno lakše', rekao je nakon utakmice austrijski izbornik Ralf Rangnick (63).

Velika je ovo pobjeda za Austrijance, prva u povijesti protiv Hrvatske...

'Mislim da smo potpuno kontrolirali igru ​​u drugom poluvremenu. Na samom kraju smo mogli i više golova dati. Zadovoljan sam učinkom u zadnjih sat vremena, a uopće mi se nije svidjelo prvih pola sata', razmišlja Rangnick i dodaje:

  • +51
Hrvatska - Austrija, Liga nacija, 3.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Nakon postignutih golova nismo pali, bili smo vrlo kompaktni u veznom redu i zapravo nismo Hrvatima dopuštali da dođu u šansu. Još nema razloga za euforiju. Igrali smo kao momčad, tako to mora biti u modernom nogometu, da se svi igrači udruže da zajedno brane gol. Sve u svemu zadovoljan sam prvom utakmicom u Ligi nacija', zaključio je Rangnick.

No, iskusni trener ne dozvoljava euforiju nakon ove uvjerljive pobjede.

'Naravno da je dobro startati s pobjedom. To nam daje dodatno samopouzdanje i podiže moral. Ali, što se tiče momčadi, kod nas nema euforije. Rezultat zvuči fantastično, ali meni je puno važnije kako je momčad igrala i kako se predstavila. Nema razloga za euforiju, moramo ostati na zemlji i nastaviti s istom žarom', kazao je Rangnick te prokomentirao 'vatrene' koji su susret započeli s Lukom Modrićem na klupi:

'Hrvatska ima visoku kvalitetu i bez Modrića, to je pokazala i sada u prvih pola sata. Modrić je poslije ušao, ali već smo vodili 3:0. Nije Hrvatska slučajno bila druga na svijetu, ali za nas je jako važno da smo bili ravnopravni i da smo pobijedili. Austrija je u prošlosti gubila utakmice protiv Hrvatske, koja u Osijeku nikada nije izgubila. To sve govori.'

Strijelac prvog gola Marko Arnautović hvalio je igru Austrije.

'Već sam rekao da igrači opet imaju energije, svi ponovno žele pokazati da se želimo vratiti i da smo samo dobra momčad. To je ono što imamo i danas smo to dokazali. Znali smo da neće biti laka utakmica, da je Hrvatska sjajna momčad i to se moglo vidjeti na trenutke u prvom poluvremenu. Kad smo poveli, mislim da je to bio veliki šok za Hrvate', kazao je Arnautović.