NESRETNI EBELOVCI

Austrija i Slovenija ispale iz hokejaške elite

09.05.2011 u 11:17

Bionic
Reading

Austrijanci i Slovenci ipak nisu uspjeli ostvariti ciljeve i izboriti ostanak u elitnoj diviziji svjetskog hokeja na ledu. Obje reprezentacije iduće će godine igrati u Diviziji I i boriti se za povratak među najbolje

Hokejaške reprezentacije Slovenije i Austrije ispale su iz elitne skupine Svjetskog prvenstva te će sljedeće godine igrati u drugom razredu svjetskog hokeja nakon što su u posljednjem kolu razigravanja za ostanak izgubile od Bjelorusije, odnosno Latvije. Slovenija je u odlučujućem susretu za ostanak u Bratislavi izgubila od Bjelorusije s visokih 1:7 (0:2, 1:3, 0:2), a strijelac jedinog gola za 'risove' bio je novi igrač Medveščaka Robert Sabolič.

Austrija je u Košicama izgubila od Latvije 1:4 (0:2, 0:1, 1:1).

Tako će obje te reprezentacije naredne sezone igrati u Diviziji I i boriti se za povratak u elitu, a nažalost, zbog poraza na 'svom' Svjetskom prvenstvu, sredinom travnja održanom u Zagrebu, Hrvatska neće imati priliku sučeliti se najboljim Slovencima i Austrijancima. Svoju priliku hrvatski oklopnici tražit će u Diviziji II i tek osvajanje zlata jamči viši rang natjecanja.

REZULTATI 3. KOLA RAZIGRAVANJA ZA OSTANAK:
Slovenija - Bjelorusija 1:7 (0:2, 1:3, 0:2)
Austrija - Latvija 1:4 (2:0, 1:0, 1:1)

TABLICA:
1. Bjelorusija 6
2. Latvija 6
3. Slovenija 3
4. Austrija 3