NESRETNI BOGUT

Australski Hrvat slomio nogu nakon 58 sekundi; LeBron u šoku!

07.03.2017 u 10:07

Bionic
Reading

Australski Hrvat Andrew Bogut u svom prvom nastupu za aktualne prvake Cleveland Cavalierse teško je ozlijedio lijevu nogu nakon svega 58 sekundi u igri

Nakon što je iz Dallasa zamijenjen u Philadelphiju, iz koje je ubrzo otpušten kako bi potpisao za momčad koja ima šanse osvojiti titulu, 32-godišnji Andrew Bogut odlučio se doći u Cleveland Cavalierse kod ponajbolje svjetskog igrača LeBrona Jamesa.

I već na prvoj utakmici, koju su kod kuće igrali protiv Miami Heata, uslijedio je šok! Nakon svega 58 sekundi Bogut je lijevom potkoljenicom naletio na koljeno igrača Miamija i ubrzo je s bolnom grimasom sjeo na parket. U tom trenutku nitko u dvorani nije bio svjestan kako je za Boguta sezona završena jer mu je kasnije dijagnosticirana frakturu lijeve tibije. Video u prilogu sve govori.

Dodajmo tome kako su Cavsi poraženi 98:106, a bez nekadašnjeg 1. izbora drafta Boguta, na kojeg su ozbiljno računali, sada se moraju snaći za doigravanje i obranu titule kako znaju.

'U trenutku kada se dogodio sudar čuo sam kako je puklo. I kada sam došao do Andrewa rekao je: 'Pukla je!'. Iskreno, znao sam da će to reći. Čuo sam kako mu kost puca', kazao je vođa Cavsa LeBron James.

Tako je Bogut, vrlo važan igrač Golden State Warriorsa u pohodu na titulu prvaka NBA 2015., okončao svoju 12. sezonu na bizaran način. Teško se ozlijedio u sudaru s igračem Miamija i kada je sjeo na parket, odmah je znao: gotovo je.

Kako god se okrene, teške ozljede zaustavile su ovog nadarenog centra hrvatske krvi da pokaže sve što zna u NBA-u. Teške ozljede ga prate još od dana kada je bio najbolji igrač Milwaukee Bucksa, a nakon ove sezone – kada postaje slobodan igrač – pitanje je hoćemo li ga ikada više gledati u NBA-u.