KAO STEPH CURRY

Australski Hrvat Bogut hladno Srbiji zabio tricu s osam metara!

09.08.2016 u 13:49

Bionic
Reading

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je na olimpijskom turniru od Australije s uvjerljivih 95:80, a jedan od junaka utakmice bio je i centar NBA Andrew Bogut kojem su se oba roditelja kao tinejdžeri iz Hrvatske preselili u Australiju

U velikom stilu košarkaši Australije nadigrali su Srbiju koja je do Rija stigla uvjerljivim pobjedama na turniru u Beogradu. Međutim, igrači NBA Mills i Dellawedova odigrali su sjajnu utakmicu, a pomogao je i novi centar Dallasa Andrew Bogut s devet koševa uključujući i tricu za osam metara u prvoj četvrtini (u stilu svog bivšeg suigrača Stepha Curryja!) s istekom napada koja je iz takta izbacila izbornika Srbije Sašu Đorđevića.

Nema sumnje kako je australski Hrvat Bogut, koji često dolazi u Hrvatsku na odmor kako bi se družio s obitelji, bio posebno motiviran pred ovu utakmicu i vjerojatno mu je ta trica – kojih nije zabio previše u karijeri jer igra na poziciji centra – jedna od najdražih. Majka Ankica i otac Mišo bili su zasigurno zbog ove pobjede posebno sretni.

'Težak poraz. Razlika nije pravedna, ali što da radimo? Moramo ovo zaboraviti kao što smo zaboravili pobjedu nad Venecuelom. Okrećemo se sljedećoj utakmici', kazao je nakon utakmice Nemanja Nedović koji je jedno vrijeme bio Bogutov suigrač u Golden State Warriorsima.