SLAVLJE U DUBRAVI

Atletsko zlato: I pas je zaplakao od sreće

30.07.2010 u 17:02

Bionic
Reading

Do posljednje serije atletskog EP-a u Barceloni Sandra Perković oko vrata je imala srebro. Ostao je još dvoboj s rumunjskom legendom Nicoletom Grasu, i Sandra je uz trijumfalni urlik prebacila 64,67 metara i uzela zlato

'Čula sam se sa svojima, kažu da su svi plakali od sreće. Otac, majka, brat Marko… Kažu da je čak i pas Princ zaplakao', opisala je ludo slavlje u zagrebačkoj Dubravi nova hrvatska sportska heroina.

Taj rezultat koji najavljuje još mnoga slavlja i suze radosnice nije došao nimalo slučajno.

'Dok sam bila najmlađa europska prvakinja jedina sam trenirala dva puta dnevno. I po kiši, i po snijegu. Uvijek. Trener Ivančić mi je od malih nogu govorio da ću biti svjetska prvakinja i ja sam mu odlučila vjerovati. Zbog suradnje s njim sam odustala od studiranja na Berkeleyu i danas bih ga poslušala da mi kaže da pojedem stolac', rekla je Sandra reporteru Jutarnjeg lista i dodatno opisala svoj mentalitet.

'Oduvijek sam htjela biti posebna i ta kompetitivnost mi je donijela gomilu masnica i ogrebotina. Ako smo preskakali potok, ja sam ga u pravilu preskakala tamo gdje je najširi u ostala mokra. Sada da šećemo cestom i vi preskočite auto, ja bih odmah pokušala preskočiti dva.'

Male tajne velikih majstora. Buduća zvijezda svjetske atletike, koju zovu Beba, izvukla je najbolje iz svojih hirova i sigurnim korakom korača prema samom vrhu.