BRZINA JE VRLINA

Atletska legenda ulazi u Formulu 1

11.01.2012 u 20:18

Bionic
Reading

Atletski velikan i nekadašnji svjetski i olimpijski prvak na 200 i 400 metara Michael Johnson novo je pojačanje ekipe Formule 1 Williamsa. Naime, on bi trebao raditi na smanjenju vremena zadržavanja u boksu

Momčad Williamsa odučila se na zanimljiv potez. Naime, kako bi poboljšali učinkovitost svojih ljudi koji rade na bolidu za vrijeme zadržavanja u boksu, angažirali su bivšeg atletskog velikana Michaela Johnsona koji bi im trebao pomoći.

Williams je dogovorio suradnju s kompanijom koju je osnovao Johnson kako bi 'razradili intenzivni program za momčad i osoblje zaduženo za rad u boksu te kako bi se poboljšao trening ekipe', stoji u priopćenju engleske F1 momčadi.

S obzirom na to da je u Formuli 1 svaka stotinka bitna, a pogotovo se radi na tome da se što više skrati vrijeme bolida provedenog u boksu za vrijeme izmjena guma i dolijevanja goriva, ne čudi da se Williams odlučio na ovakav potez.

Ovo nije prvi puta da Johnsonova kompanija radi s nekim na taj način, već je surađivala s momčadi američkog nogometa Dallas Cowboys te nogometnom momčadi Dallasa.

'Vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći da se vrijeme bolida provedeno u boksu smanji za koju tisućinku ili desetinku', kazao je Michael Johnson.