podvig colemana

Atletika dobila novog Usaina Bolta: Srušen je svjetski rekord!

21.01.2018 u 17:32

Bionic
Reading

Američki sprinter Christian Coleman srušio je svjetski rekord na 60 metara star 20 godina i tako najavio lov na rekorde Usaina Bolta koji su se još donedavno činili kao da će biti vječni...

Mladi 21-godišnji Amerikanac eksplodirao je prošle godine u sprintu, a dobru formu okrunio je srebrnom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Londonu, na kojem je uspio završiti ispred Usaina Bolta u posljednjoj utrci slavnog Jamajčanina.

  • +4
Usain Bolt Izvor: Reuters / Autor: ERIC GAILLARD

Coleman bi u budućnosti mogao napasti Boltove rekorde koji su se doimali još donedavno nedodirljivima, no već sada je svima jasno da bi mladi talent mogao trčati baš na nivou najvećeg sprintera svih vremena.

Jedan svjetski rekord već je srušio. Riječ je o onom na 60 metara u dvorani kojeg je davne 1998. godine postavio Maurice Green. Coleman je trčao 6.37 u Clemsonu ovog vikenda, dvije stotinke brže od starog najboljeg rezultata.

Autor: Youtube

Bolt na 60 metara nikad nije bio među najbržima, jer njegovo ubrzanje dolazilo je do izražaja u sljedećih 40 metara. No, američki mladić također je pokazao zastrašujuće ubrzanje u rekordnoj utrci i sigurno će imati što reći i na dužim distancama, onima na kojima se najbolji rezultati više cijene...