diego costa je bivši

Atletico Madrid već ove zime prodaje svog legendarnog napadača; dolaskom Luisa Suareza postao je višak...

28.12.2020 u 11:34

Bionic
Reading

Diego Costa (32) više nije u planovima trenera Atletico Madrida Diega Simeonea, te napušta 'rojiblancose' u zimskom prijelaznom roku, tvrde španjolski mediji bliski madridskom klubu

Atletico Madrid ove sezone igra sjajno, vodeći je s 32 boda, isto toliko osvojio je i Real Madrid, ali 'kraljevi' imaju dvije utakmice više. A sve je to momčad Diega Simeonea ostvarila bez značajnijeg angažmana jedne od legendi kluba, napadača Diega Coste (32) te će Brazilac sa španjolskom putovnicom ove zime morati potražiti novi klub!

Sjajni je napadač u ljeto 2014. godine prvi put napustio Atletico kad ga je za 40 milijuna eura kupio Chelsea. U Londonu je Costa igrao sjajno, na 120 utakmica zabio je 59 golova, te ga je Atletico u ljeto 2018. godine odlučio vratiti. Tada su za njega 'bluesima' platili čak 66 milijuna eura.

Bio je Costa više 'psihološko' pojačanje jer u svom drugom mandatu u Madridu baš i nije briljirao, u ove je četiri nepotpune sezone odigrao 81 utakmicu i zabio tek 19 golova. Ukupno je Costa za 'rojiblancose' u karijeri odigrao 265 utakmica i zabio 63 gola. A sada više nije u planovima Diega Simeonea i jednostavno mora otići. Ugovor mu završava krajem lipnja 2021. godine pa Atletico njegovom prodajom želi zaraditi 'koji euro'.

Situacija je jasna i samom Diegu Costi koji je proteklih mjeseci borio s ozljedama, a 'dotukao' ga je dolazak Luisa Suareza ovog ljeta. Urugvajac ga je izgurao iz momčadi i odlazak je najbolje rješenje za sve. Španjolski mediji sada tvrde kako je Costa sam od klupskih čelnika zatražio raskid ugovora kako bi u zimskom prijelaznom roku što lakše pronašao novi klub. Svi su uvjereni, s obzirom na sve što je Costa donio 'rojiblancosima' u proteklim godinama, da će Atletico učiniti sve kako bi rastanak prošao što bezbolnije...

Zainteresiranih klubova ima i previše, a španjolski mediji donose detalje navodnog dogovora Coste i Atletica o prijevremenom raskidu ugovora. 'Rojiblancosi' će mu dati raskid ugovora i isplatiti mu 3,2 milijuna eura za preoslatlih šest mjeseci, ali da bi se to ostvarilo Costa mora ispoštovati strogo određene uvjete - ne smije potpisati za Real Madrid, Barceloneu iili Sevillu, u suprotnom će morati platiti kaznu u iznosu od 25 milijuna eura, a ako bi potpisao za neki drugi klub koji igra u nokaut fazi Lige prvaka morao bi platiti kaznu od pet milijuna eura!